Astăzi, 21 ianuarie este considerată cea mai grea zi din acest an. Această zi de luni mai este numită și Lunea Albastră.

Lunea albastră – așa este numită ziua de astăzi de britanici, cei care au anunțat că această zi este cea mai depresivă din an. Ei au ajuns la concluzia că, după sărbătorile de iarnă, urmează o perioadă care îi deprimă pe oameni. Cea mai tristă zi ar fi a treia zi de luni din luna ianuarie – 21 ianuarie, anul  acesta.

Lunea albastră, cea mai deprimantă zi din an

Sunt mai multe motive pentru care s-a ajuns la această concluzie. Unul dintre ele este legat de lipsa banilor, în special după cheltuielile mari după perioada sărbătorilor. Totodată, vremea destul de neprietenoasă este un alt motiv pentru care lunea albastră este cea mai deprimantă zi din an. Un alt motiv ar fi legat de conștientizarea dorințelor care au rămas neîmplinite, din anul precedent. „Lunea albastră” este calculată în fiecare an, fiind în a treia zi de luni din luna ianuarie, lună în care organismul se resimte după consumul abuziv de alcool și alimente din luna decembrie. În plus, situația financiară nu este deloc strălucită, după cumpărăturile făcute pentru sărbătorile de iarnă.

Cum a apărut numele de lunea albastră

Lunea albastră a primit acest nume în 2005 din partea unei agenții de turism din Marea Britanie. Apoi, acestei date i-au fost atribuite mai multe motive pentru care oamenii să aibă o stare extrem de proastă. Alți cercetători și psihologi sunt de părere că aceasta a fost doar o strategie de marketing din partea companiei, care avea scopul de a-i face pe oameni să cumpere vacanțe. Chiar și așa, lunea albastră a rămas cunoscută drept cea mai deprimantă zi din an.

Iată cum să faci față stresului potrivit doctorului în psihologie Aurelia Bălan, dar și cum să-ți încarci bateriile cu energie potrivit medicului nutriționist Maria-Victoria Racu.

Sursa: Libertatea.ro

Foto: Google.com