Dieta bogată în fibre te poate scăpa de orice risc de a face cancer de colon. O spun experţii în sănătate la nivel mondial, iar studiile lor arată că cu cât consumi mai multe fibre, în special cele din cereale integrale, cu atât organismul tău va fi mai sănătos.

Ce trebuie, aşadar să consumi?
De exemplu, unul dintre cele mai bogate în fibre este ţarâţa de grâu.Un alt sudiu realizat de experţi australieni, ţara cu cel mai ridicat indice de cancer de intestin din lume, spune că, cantitatea ideală de fibre pe care trebuie să o consumăm în fiecare zi este de „30 grame de fibre”, notează a1.ro.

Încă nu este clar cum fibrele reuşesc să reducă riscul de cancer de colon, cel mai probabil datorită efectului benefic asupra bacteriilor intestinale. De asemenea, în ce priveşte dieta sănătoasă, se crede că laptele, produsele lactate şi peştele reduc riscul de boli. Un alt studiu realizat a deminstrat că reducerea nivelului de mortalitate este asociat cu consumul zilnic de cafea.

De evitat: mari cantităţi de carne roşie, dar şi cea perparată precum: şuncă, slănină şi cârnaţi.O dietă echilibrată include hidraţi de carbon, prezenţi în verdeţuri, legume, cereale (pâine, paste, orez), fructe. Grăsimi sănătoase precum: uleiul de măsline şi includ alimente care furnizează proteine ​​precum ouă, peşte şi leguminoase.

Distribuie articolul: