Mănâncă în fiecare zi o linguriță de chimen și nu va mai trebui să ții cure drastice de slăbire. Un studiu recent arată că acest condiment te ajută să „topești” grăsimea de trei ori mai repede decât în mod normal.

În cadrul studiului, femeile care au mâncat chimen în fiecare zi și-au scăzut procentul de grăsime din corp cu 14,64%, triplu față de grupul de femei care nu au consumat acest condiment (4,91%).

În plus, și-au redus circumferința taliei. Poți să adaugi chimen măcinat în legumele sote sau să-ți faci ceai din acest condiment.

Alte beneficii ale chimenului
Există mai multe studii care susțîn că 1 litru de ceai de chimen consumat în fiecare zi, o perioada de 4 săptămâni, poate scădea nivelul de colesterol rău.

Infuzia de chimen este indicată și pentru spălături oculare, iar cataplasmele de frunze de chimen sunt eficiente în cazul unor umflături ale pielii. Primii care l-au asimilat că medicament au fost egiptenii.

Cercetătorii și oamenii de știință au descoperit, în urmă unui studiu, că ceaiul de chimen are proprietatea uimitoare de a intensifica capacitatea organismului de a arde grăsimile din corp cu până la 25%, fapt pentru care este indicat în curele de slăbire, potrivit doctorulzilei.ro.

Astenia psihică și lipsa concentrării se înlătura cu ajutorul tincturii de chimen. Uleiul volatil conținut de fructele de chimen are efect tonic, favorizând circulația cerebrală și reinstaland starea de optimism și forță mentală.

Chimenul este un remediu pentru cei care suferă de balonări excesive. Recent, s-a dovedit că, pe lângă efectul antispastic, care combate „gazele”, are un efect de stimulare a enzimelor pancreatice, care ajută la asimilarea alimentelor indigeste, susțin medicii.

Sursa

Distribuie articolul: