Poate părea o reţetă complicată de făcut, dar nu este deloc aşa. Blatul se prepară imediat, iar merele, menite să-i ofere aromă prăjiturii vor fi numai bune de adăugat peste blat în doar 10 minute. O vei prepara ori de câte ori ai poftă de dulce, făcut în casă, iar timpul nu-ţi permite să stai foarte mult în bucătărie.

Ingrediente:

  • 1 pachet mare de biscuiţi (240 g)
  • 1 ½ linguri de unt (30 g)
  • 5 mere medii
  • 1 cană de lapte (250 ml)
  • 1 cană de făină albă (120 g)
  • 3 linguri de zahăr (45 g)
  • 2 linguri de gem de piersică (56 g)

Preparare

Începeţi prin a zdrobi biscuiţii. Utilizaţi o furculiţă sau un blender. Topiţi untul şi adăugaţi peste biscuiţii sfărâmaţi, amestecaţi până se obţine o consistenţă ca de blat, ce poate fi modelată. În cazul în care biscuţiţii sunt mult prea uscaţi şi nu se leagă, măriţi cantitatea de unt. Într-o tavă rotundă, turnaţi acest amestec şi tapetaţi întreaga tavă, inclusiv pe margini. Aceast amestec va reprezenta blatul tartei cu mere.

În blender, adăugaţi trei mere, laptele, făina şi zahărul. Lăsaţi să se amestece până se opţine o pastă moale, omogenă. Adăugaţi peste blatul din tavă. Tăiaţi felii cele două mere rămase şi aşezaţi-le deasupra compoziţiei.

Preîncălziţi cuptorul la 180 ° C, apoi coaceţi tarta timo de o oră. Când este gata, iar merele de deasupra sunt aurii, cu ajutorul unei pensule de bucătărie, întindeţi pe toată suprafaţa gemul de piersici. Pentru un plus de gust, puteţi pudra cu scorţişoară sau zahăr vanilat.

Savurați cu plăcere!

Sursa: Clickpoftabuna.ro

Foto: Pexels.com

Vezi și: Pui cu parmezan, crocant la suprafață și fraged în interior

Distribuie articolul: