Un mic dejun perfect, sănătos şi numai bun de luat pe fugă pentru dimineţile grăbite. Iată de ce ai nevoie pentru brioşe din făină integrală cu fructe de sezon.

Ingrediente:

  • 2 căni făină integrală
  • 1 lingură praf de copt
  • ½ linguriţă sare
  • 1 linguriţă scorţişoară măcinată
  • ¾ cană lapte degresat
  • 2 albuşuri
  • ¼ cană ulei vegetal
  • ¼ cană miere
  • 1 cană fructe, mărunţite

Preparare:

Încălzeşti cuptorul. Ungi cu puţin unt sau ulei 12 forme de brioşe. Baţi albuşurile. Separat, combini făina cu praful de copt, sarea şi scorţişoara. Torni treptat laptele şi uleiul peste miere. Încorporezi fructele, apoi adaugi albuşurile de ou.

Amesteci totul până se omogenizează şi capătă o consistenţă puţin moale.

Umpli pe trei sferturi formele de brioşe cu această compoziţie. Coci pentru 20 de minute, până când s-au rumenit uşor.

SURSA

Vezi și: Mâncărică de vânătă – rețeta ideală pentru vară