Pasiunea naște creații inedite, iar atunci când faci ceva cu pasiune – nu mai muncești nicio zi în an. Este povestea Anei Glibiciuc, o tânără pentru care arta se traduce în haine deosebit de bine gândite, cu elemente realizate manual și cu multă pasiune. Brandul creat de ea a fost intitulat „Grendeia”, iar imaginația nu încetează să dea „roade vestimentare” absolut deosebite și apreciate și de specialiștii în domeniu.

Bunica, designera familiei

„Pasiunea mea pentru design vestimentar are rădăcini adînci în familie. Arta mă înconjoară de mică, pentru că m-am născut într-o familie de artiști, de la care și am toată energia necesară pentru a crea. Este unul dintre darurile cele mai frumoase pe care mi le-a dăruit viața. Părinții mei sunt pictori, iar de la bunei, am deprins meseria de designer vestimentar”, povestește Ana Glibiciuc.

Moda nu este despre tendințe și culori

„După absolvirea Colegiului de Arte Plastice „Al.Plămădeală” și a Academiei de Muzică, Teatru și Arte Plastice la specialitatea de design vestimentar, cu perseverenţă, determinare şi multă muncă, pun în aplicare ideile personale și încep să îmi expun visele în realitate. Văd în design și modă nu tendințe și culorile anului, dar reflectarea mea personală, povestea și trăirile mele, transpuse în haine”, ne dezvăluie tânăra.

Cea mai liberă muncă ce poate exista

„Fac totul din plăcere, nu simt că muncesc şi asta este cel mai important în domeniul artelor. După părerea mea, designul vestimentar chiar este o libertate deplină: tu ești cel care elaborează schițele, modelează tiparele sau coase piesele vestimentare după propriul concept”, mai declară Ana pentru EA.md.

Fără EA un designer nu ar exista

„Mă inspiră foarte mult natura înconjurătoare: flora, fauna, finețea, culorile pastelate, țesăturile deosebite, o carte interesantă, anotimpul de afară, orice. Iar pentru că sunt la începutul unui drum minunat, susțin interesul pentru încercarea sinceră de a individualiza și recunoaște propriul EU, care în meseria de fashion designer te face să exiști, și anume originalitatea”, crede tânăra designeră.

Creează lumea prin hainele ei

„Toate lucrările mele au cusături, facturi și grafică realizate manual. Caut să modelez forme, să adaptez volume în concordanță cu corpul uman, forme croite după el, care să-i urmeze liniile, să-i ofere mobilitate, dar să-l transpună în lumea pe care vreau să o creez. Ultima colecție, primavară-vară, pornește de la magia anotimpului de primăvară. Primele flori, insecte, soarele luminos și feeria copacilor în floare. Colecția conține ansambluri vestimentare pentru femei, unde predomină stilul sport, dar și influențe din cel casual și romantic. Sunt haine care urmăresc un tipar bine definit: rochii, jachete-bomber, pantaloni lejeri și bluzițe”, ne-a mai povestit Ana.

O afacere se naște din pasiune

„Consider că traseul meu este bine definit, iar eu mă țin de promisiunile date mie. Anul acesta voi continua să creez cu mult drag, iar peste câţiva ani, chiar dacă vor fi mai multe responsabilităţi, mă văd deja cu propriul butic. Este visul meu dintotdeauna, nu aş fi ales nimic altceva şi chiar îi încurajez și pe alții să își realizeze o afacere pe care o cunosc foarte bine, pornită din pasiune”, declară în final Ana Glibiciuc.

Foto: Arhivă personală, Grendeia