Tatiana Brumă este câștigătoarea locului II în cadrul concursului Mândria2020, organizat de Klumea online. Tânăra a creat câteva ținute, pornind de la rochiile mamei sale, studiind mult perioada în care le purta mama ei și răscolind mult prin amintirile și albumele mamei. Ce viitor vede Tatiana în domeniul modei în țara noastră și pe ce loc plasează arta, aflați din materialul ce urmează.

Ani frumoși ai studenției

Tatiana Brumă

„Am ajuns la o nouă treaptă a vieții, finalizarea studiilor la Academia de Muzică, Teatru și Arte Plastice. Au fost patru ani frumoși, plini de momente neuitate, cu urcușuri și dezamăgiri. Îmi aduc aminte serile petrecute până la ore târzii și nopțiile lungi în care îmi petreceam timpul pentru a crea ceva deosebit, ceva al meu. În nopțile lungi de iarnă obosiți și sleiți de puteri, îmi reamintesc cum împărțeam câte o gură de pâine între elevi și profesori. Ultimul an a fost cel mai prosper, dar și mai greu, nu atât fizic cât moral – se apropia examenul de stat. În anii de studenție am avut ocazia și norocul fericit de a întâlni în cale persoane foarte bune, responsabile, grijulii, care îmi dădeau cele mai bune sfaturi și îndrumări: Gorcinschi Svetlana și Platon Laura”, își amintește cu drag Tatiana.

 

Nostalgii, căutate prin albume și amintiri

„Mi-a plăcut nespus de mult conceptul „Rochia mamei”. Îmi amintesc cum, împreună cu mama, am căutat toată casa cele mai frumoase rochii. Am răsfoit toate pozele din albumul tinereții ei. Au fost momente în care eram copleșite de amintiri, nostalgii din tinerețea mamei și am avut parte de multe discuții. Cred că peste mulți ani o să ne amintim despre aceste momente cu nostalgie.
Suma de bani ce o voi primi va fi investită spre îndeplinirea visului meu cel mai mare… Cred că în primul rând o să-mi procur un manechin profesional, căci e greu de creat ceva deosebit fără de a avea utilajul, instrumentele necesare. Totodată acest manechin îmi va aminti mereu de echipa Klumea și momentele în care cream această colecție. Mi-a plăcut foarte mult să lucrez cu ei, mi-au dat toată informația necesară și la orice întrebare mi-au răspuns. Am avut un feedback bun”, recunoaște Tatiana Bruma.

„Nu pot trăi fără artă”

„Arta era mereu lângă mine, chiar dacă am încercat alte domenii, mereu mă întorceam în lumea modei. Sunt sigură că voi activa în acest domeniu, design vestimentar. El îți poate oferi multe provocări, posibilități de crearea, afirmare satisfacție pentru rezultatele obținute, dar și multe investiții, eșecuri… În Moldova este mult mai greu să activezi, să ai un brand, deoarece piața noastră nu este gata să facă diferența între calitatea produsului. Viitorul pentru mine mereu va rămâne o enigmă. Doresc să activez în Moldova sau peste hotare de la distanță. În cel mai bun caz să am un brand propriu, însă orice voi face, sunt sigură că e important să mă înconjoare arta”, a declarat pentru EA.md Tatiana.

Foto: Arhivă personală