În viață, lucrurile pe care le tolerezi inutil te pot lasă fără energie, determinându-te apoi să funcționezi ineficient. Nu poți trăi o viață fericită, de succes, în care lupți pentru visurile tale când îți consumi toată energia pe lucrurile care nu ar trebui tolerate. Pune piciorul în prag și fă acea schimbare la care te gândeșți.

Iată care sunt acele lucruri stresante pe care le tolerezi mult prea des:

1. O atitudine negativă – atât din partea ta, cât și din partea celor din jurul tău.

2. Oameni dificili, oameni toxici, oameni negativișți, oameni dramatici.

3. Acel gând negativ care îți spune că trebuia să fii mai amabilă într-o anumită situație. Acum nu mai poți schimbă nimic. Însă pe viitor poți face ceva în acest sens.

4. Gândurile urâte pe care le ai la adresa ta. Tu eșți singura care le poate spune celor din jurul sau ce merită. Arată-le cât ești de importantă. Dacă nu te apreciezi și nu te respecți, nu te aștepta ca altcineva să facă asta în locul tău.

5. Prezentul preocupat de un trecut dureros. Nu mai fi prizonieră trecutului tău. Devino arhitectul prezentului.

6. Așteptări cu privire la perfecțiunea ta și a vieții. Nimeni și nimic din această lume nu este perfect.

7. Obsesia cu privire la control.

8. Vina pe care o ai că nu poți face totul. Găsește un echilibru între ce îți dorești să faci și relaxare.

9. Ideea că fericirea poate fi găsită doar în viitor. Nu, fericirea este în inima ta și trebuie găsită chiar acum.

10. Faptul că nu apreciezi ce ai cât îl ai. În loc să te gândeșți la ceea ce îți lipsește, învață să fii recunoscătoare pentru tot ce ai.

11. O lista de griji care este mai lungă decât lista de recunoștință. Lucrurile care te îngrijorează ajung să te stăpânească, așa că nu le permite asta.

12. Rezistență pe care o ai la schimbare. Nu te împotrivi. Permite-i Universului să își joace cartea. Îmbrățișează schimbarea.

13. Permiți greșelilor să te definească. Nici vorba! Acceptă-le și apreciază-le pentru că ele te-au ajutat să creșți și ți-au fost lecții de viață. Iar după ce faci asta, alege să mergi mai departe.

14. Resentimentele. Iartă-i pe ceilalți – nu pentru că ar merită iertarea, ci pentru că tu meriți pacea.

15. Rutina care nu îți permite să evoluezi. Amintește-ți cea mai importantă moneda a vieții este experiența. Nu îți fie teamă să trăiești clipă de clipă diferit. Uneori, o pauză de la rutină este exact ceea ce ai nevoie.

Sursa

Distribuie articolul: