Astăzi este ziua oficială a păcălelilor, însa astăzi nu vorbim despre farse jucate celor din jur, ci chiar ție însăți.

Problema este că autoarea farselor ești tot tu, fără să realizezi pe moment.Nu te simți vinovată, căci fiecare dintre noi se amăgește sau se minte cu tot felul de lucruri. Important este să ne dăm seama de acest lucru și să facem ceva.

De multe ori, ne păcălim cu idei care ne-au fost inoculate în copilărie, de către cei din jurul nostru sau chiar mai târziu, de către prieteni, colegi sau alte persoane. Aceste idei pot fi extrem de nocive, dacă nu le identificăm și nu realizăm că nu fac parte din adevărul nostru.

1. Îți spui că jobul este cel mai important și vei avea timp să te odihnești mai târziu

Când să muncești la capacitate maximă, dacă nu acum, în anii de tinerețe? Energia e în floare, iar societatea îți spune că ar trebui să le faci pe toate. Ei, bine, totul este o minciună. De ce? Căci nimic nu contează mai mult decât sănătatea ta fizică și mentală, indiferent de vârstă.

Fie  ai 20, 30 sau 40 de ani, pune bunăstarea pe primul loc. Asta nu înseamnă  îți ignori cariera sau  stagnezi din punct de vedere profesional, ci doar  iei fiecare task cu un grăunte de sare. Nimic nu este atât de urgent precum pare.

2. Îți tot zici că vei face mai mult sport și vei mânca sănătos mâine, luni sau luna viitoare

Poate că ai realizat importantă unui stil de viață sănătos și vrei să faci câteva schimbări. Cu toate acestea, nu iei acțiune niciodată. Te minți săptămâna de săptămâna sau luna de luna că vei începe… mâine. Totuși, acest „mâine” devine „niciodată”.

Nu te mai păcăli și începe astăzi, cu o schimbare oricât de mică. Nu trebuie  faci totul  la carte zi de zi, ci  implementezi zilnic câte puțin.

3. Relația amoroasă nu merge prea bine, dar ai încredere într-un viitor închipuit

Îți vom spune un secret: dacă dinamică dintre ține și partenerul de viață nu funcționează acum, sunt șanse mici să funcționeze peste câteva luni sau peste câțiva ani. Chiar dacă speri că lucrurile să se schimbe, ele nu se vor schimbă de la sine.

Dintre multele feluri în care te păcăleșți singură, acesta este cel mai dureros, pe termen lung. Așadar, evaluează felul în care te simți acum și nu te amăgi cu un viitor care există doar în imaginația ta.

4. Îți spui că nu ai timp pentru prieteni și o să ieși cu ei „altă dată”

Uneori, viață devine complicată și agitată. În acele momente, simți că nu mai ai timp pentru absolut nimic. Eșți tentată să stai singură, să te uiți la seriale, să dormi și să îți lași telefonul pe mod silențios. Sau, din contra, se întâmplă atât de multe lucruri bune încât ești absorbită complet de ele, fără să te mai gândești la nimic altceva.

Indiferent de caz, ajungi să îți neglijezi prietenii apropiați și să îți tot spui că o să ieșiți la acea cafea de mult promisă. Ei, bine, adu-ți aminte că relațiile de prietenie pe care le construiești sunt extrem de importante, așa că nu te mai păcăli că te vei întâlni cu fetele la un moment dat. Sună-le și programați un brunch cât mai curând!

sursa

Distribuie articolul: