Președintele a subliniat, de asemenea, că în cuvintele Federației Ruse nu se poate avea încredere, prin urmare nu va exista un singur „Minsk-3”, scrie presa ucraineană, unian.net.

Președintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, a spus că nu merită să oferim Ucrainei compromisuri cu conștiința, suveranitatea, teritoriul și independența.

Ucraina a fost întotdeauna un lider în eforturile de menținere a păcii, a spus președintele în timpul unui mesaj video către participanții la summitul G-20, care a fost publicat din Biroul Președintelui pe canalul său de Telegram.

„Vreau ca acest război de agresiune să se încheie corect și pe baza Cartei ONU și a dreptului internațional, și nu oricum… Nu ar trebui să oferi Ucrainei compromisuri cu conștiința, suveranitatea, teritoriul și independența. Respectăm regulile și suntem oameni de cuvânt. Ucraina a fost întotdeauna un lider în eforturile de menținere a păcii, iar lumea a văzut asta. Și dacă Rusia spune că se presupune că vrea să pună capăt acestui război, să demonstreze acest lucru prin acțiuni. Evident, cuvintele Rusiei nu pot fi de încredere și nu va exista niciun „Minsk-3” pe care Rusia îl va încălca imediat după încheiere”, a spus el.

Potrivit liderului ucrainean, agresiunea rusă poate și trebuie oprită chiar acum.

„Dacă nu există acțiuni de răzbunare pentru a restabili pacea, atunci aceasta înseamnă că Rusia dorește pur și simplu să vă înșele din nou pe toți, să înșele lumea și să înghețe războiul tocmai atunci când înfrângerile lui au devenit deosebit de tangibile. Nu vom lăsa Rusia să aștepte, să construiască. să ridice puterea și apoi să înceapă o nouă serie de teroare și destabilizare globală. Sunt sigur că chiar acum este necesar și posibil să se oprească războiul distructiv rusesc”, a spus Zelensky.

Război în Ucraina împotriva Rusiei
Rusia a lansat o invazie pe scară largă a Ucrainei pe 24 februarie. Apoi, țara agresor a capturat o parte din estul și sudul Ucrainei. Forțele armate ale Ucrainei oferă inamicului o respingere demnă. Forțele de Apărare au intrat în contraofensivă la sfârșitul verii. Aproape toate regiunile Harkov și Nikolaev au fost deja eliberate, precum și o serie de așezări din regiunile Donețk și Lugansk.

Recent, inamicul s-a retras din partea de pe malul drept al regiunii Herson, ceea ce a făcut posibilă eliberarea Hersonului.

După încercarea de anexare a teritoriilor, autoritățile Federației Ruse au oferit în mod repetat negocieri Kievului, dar nu au vrut să vorbească despre soarta teritoriilor ocupate. Partea ucraineană, la rândul ei, vrea să-și elibereze toate pământurile.