În ultimii ani, carbohidrații au cam fost puși la colț. Cine a încercat măcar o cură de slăbire știe că, întâi de toate, se impune renunțarea la carbohidrați. Un studiu însă vine să-i reabiliteze.

Conform acestuia, o dietă care presupune o cantitate moderată de carbohidrați prelungește viață cu circa 4 ani. Asta, în comparație cu una săracă în carbohidrați (sub 40% dintre caloriile zilnice vin din carbohidrați) și una bogată în carbohidrați (cu peste 70% dintre calorii provenind din carbohidrați).

În cadrul studiului au fost monitorizați timp de 25 de ani 15.000 de americani. S-a descoperit că cei care consumau puțini carbohidrați sau foarte mulți aveau cel mai mare risc de mortalitate. Cei din grupă celor care consumau puțini carbohidrați aveau o speranța de viață de 83 de ani, iar cei aflați la polul opus-79 de ani.

Conform cercetării publicate de The Lancet Public Health și citate de Live Science, este important să consumăm carbohidrați moderat începând cu vârstă de 50 de ani, dacă vrem să ne prelungim viață cât mai mult.

SURSA

Foto: Friko.si

Distribuie articolul: