Uneori, a avea o legătură strânsă cu soacra ta poate fi chiar dificil. Iar potrivit psychologytoday, experții spun că trei din patru cupluri se confruntă cu această problemă. În acest articol vei găsi câteva sfaturi pentru a cuceri inima soacrei tale pe baza sugestiilor specialiștilor.

Este esențial să ai o relație bună cu un membru important al persoanei tale dragi. 

Astfel, iată câteva sfaturi! 

Cere sfatul soacrei tale

Uneori, să-ți ceri sfatul soacrei poate fi o schimbare spre bine în relația voastră. Este bine să-i arăți că poți fi vulnerabil/ă. Totuși, asta nu înseamnă că trebuie să-ți deschizi inima și să-i spui toate speranțele și temerile tale. Pur și simplu să ceri un sfat poate construi legătura la care sperai și, de asemenea, îi arăți că ai încredere și îi respecți părerea. 

Păstrează-ți așteptările pozitive

Ceea ce crezi că se poate întâmpla probabil chiar se va întâmpla. Cercetările arată că poți obține ceea ce te aștepți din relația ta cu socrii tăi. Astfel, dacă te aștepți să fii aproape de soacra ta, atunci probabil că așa și se va întâmpla. Să știi că acest lucru poate acționa și invers.

Schimbă modul în care comunici cu socrii tăi

Pentru a-ți îmbunătăți relația cu soacra ta, este important să-ți schimbi modul de comunicare cu ea. Cercetările arată că comunicarea și ajutorul la treburile casnice, poate îmbunătăți legătura voastră. De asemenea, nu numai că acestea ajută la îmbunătățirea conexiunii cu ei, dar are și beneficii pentru sănătate. Cum ar fi creșterea stimei de sine, așa că soacra ta poate conta pe tine și are încredere în tine.

Nu-i excludeți de la întâlnirile de familie

Este important ca soacra ta să ia decizii pentru ea însăși, astfel încât să nu să se simtă exclusă. Ar trebui să poată avea propriile alegeri și să-și exprime propriile sentimente. Încearcă să construiești o legătură și o relație mai bună cu soacra ta, astfel încât ea să se simtă mai inclusă în adunările de familie.

Acceptă că socrii nu vor face întotdeauna tot așa cum îți place ție

Soacra ta poate oferi copilului tău bomboane cu care nu vei fi neapărat de acord. Cu toate acestea, ei sunt în viața ta și nu le poți schimba deciziile, motiv pentru care cel mai bine este să te adaptezi situațiilor și diferitelor tradiții familiale. Bunicii sunt acolo pentru a-și răsfăța nepoții, iar tu ești acolo pentru a-i disciplina, așa că încearcă să nu dai vina pe soacra ta pentru lucruri simple. 

Lasă-i să creadă și să simtă că ei au dreptate 

Potrivit cercetărilor, o modalitate excelentă de a cuceri inima soacrei tale este să o aperi și să o faci să observe că primește dreptate din partea ta. În acest fel, ea poate vedea că ești de partea ei și va aprecia faptul că o susții.

Respectă diferențele și limitele personale 

Este posibil ca familia ta să nu aibă aceleași tradiții ca familia soțului tău, iar aceste diferențe pot provoca conflicte atunci când nu poți decide cu ce familie să-ți petreci vacanțele, de exemplu. Încercați să sărbătoriți diferențele și să acceptați dorințele lor.  Respectarea diferențelor și a granițelor sunt foarte importante în relați cu oamenii din jur, în special cu socrii. 

Asigură-te că copiii tăi îi arată soacrei tale că o prețuiesc

Copiii tăi ar trebui să știe deja să aprecieze tot ce face soacra ta pentru ei. 

Tu te înțelegi cu soacra ta? Vei folosi unele dintre aceste sfaturi pentru a-ți întări legătura cu ea?

 Sursa: brightiside 

Distribuie articolul: