Prin rândul micilor artizani și artiștilor handmade, se ascund talente încă nedescoperite. Doinița Ciurea este eroina, a cărei poveste o veți afla din acest interviu. Mai bine de doi ani, este autoarea genților și altor accesorii croșetate din fire de bumbac. Inițial, creațiile ei ajungeau să fie cadouri pentru prieteni, iar mai apoi a ajuns să creeze colecții întregi de dragul clienților.

Pentru început povestește-ne cum a început totul și când ai înțeles că crearea genților handmade este pasiunea ta?

„Totul a început de la o poză vazută pe internet cu o gentuță croșetată din fire de bumbac care mi-a trezit o curiozitate imensă, m-am întrebat dacă eu pot face asemenea gentuță? Asta m-a făcut să încerc, am văzut ca e posibil și că rezultatul muncii îmi aduce o mare satisfacție și deja de doi ani croșetez frumuseți”, povestește Doinița.

Știm că activitatea ta nu se rezumă doar la genți croșetate din fire de bumbac, ce reușești să mai creezi?

„Îmi place, în general să creez diferite tipuri de lucrări handmade. Ce ține de croșetat, pe lângă genți mai croșetez ghiozdane pentru copii și maturi, torbe eco, coșuri de diferite tipuri și alte elemente de decor”, explică creatoarea.

Când ai înțeles că pasiunea ta se poate transforma într-o mică afacere?

„Ca și orice artizan ajungi să oferi cadou lucrările personale, după cum se spune: cel mai minunat cadou e cel făcut cu mâinile proprii. Cadourile oferite de mine au stârnit o mulțime de aprecieri și recomandări, ceea ce m-a făcut să cred că aș putea să și vând creațiile mele”, relatează meșterița.

Care este istoria denumirii Nitza Collection prin care ai devenit cunoscută în rândul artizanilor?

„Motivul alegerii acestui nume pentru  hobby-lui meu este că, atunci când eram mică nu puteam spune că mă numesc Doinița, dar ziceam Nița, din acest motiv parinții, rudele îmi ziceau Nița, la fel ca și o parte din prieteni mă numesc și acum Nița”, își amintește tânăra.

Care sunt activitățile tale pe lângă mica ta afacere?

„Pe lângă croșetat am un job, muncesc în calitate de recepționistă într-un centru de reabilitare medicală. Ziua la muncă, iar seara croșetez”, menționează Doina.

Cum faci față concurenței și să fii mai deosebită, pentru că în ultima perioadă multă lumea încearcă să se ocupe cu așa ceva?

„Încerc mereu să creez ceva diferit, nou și inedit. Țin mereu să duc o concurență loială și diplomatică, consider că așa e cel mai corect și omenesc”, ne-a povestit artista.

Ce a fost cel mai greu pentru tine până a ajunge la această etapă?

„Cel mai greu, din punctul meu de vedere, este să ajungă lumea să te cunoască, deoarece chiar dacă faci lucrări extraordinare, dar nu te cunoaște nimeni, nu ai cum să apari în vizor și să fii cunoscut și apreciat”, spune meșterița.

Cum faci rost de inspirație pentru a crea ceva nou ?

„Încerc mereu să fiu într-un pas cu tendințele modei, documentându-mă și aflând care sunt preferințele clienților, în materie de culori, modele și alte furnituri”, explică tânăra artizană.

Ce planuri sau realizări îți propui pentru viitorul apropiat ?

„Vreau să mă fac cât mai cunoscută, să acumulez cât mai mulți urmăritori și susținători ai pasiunii mele și să mă remarc cu cât mai multe lucrări inedite și unice”, încheie Doinița Ciurea.

Autor: Ignat Laura, stagiară.

Sursa foto: facebook.com