Balconul, oricât de mic ar fi, a devenit un lux în perioada aceasta ciudată. Când nu aveți acces la spațiile largi, parcă reevalați chiar și cei doi metri pe care îi aveți la dispoziție. Prin urmare, am adunat aici câteva idei de amenajare pentru un balcon mic, fie acesta de tip închis sau deschis, dar și idei de depozitare, pentru confortul vostru.

Amenajarea unui balcon mic și închis

Cel mai ușor este să amenajați un balcon mic atunci când e și închis. De ce? Pentru că poate fi tratat ca o cameră obișnuită, nu plouă pe mobilierul de balcon și nu se depunde praf. În astfel de cazuri aveți mai multă libertate când vine vorba de amenajare. De exemplu, atât timp cât este foarte bine izolat, un balcon mic poate deveni ușor birou sau teren de joacă pentru copii, mai ales în perioada aceasta.

Amenajarea unui balcon mic și deschis

În balcoanele deschise, atmosfera face diferența, de parcă ați fi mai aproape de natură. În acest caz puteți opta pentru multe materiale naturale, perne, luminițe, dacă aveți flori de cameră, își pot găsi locul la balcon pe post de decor. Când balconul este deschis și, deci, mai expus la praf, ar fi bine ca mobilierul să fie compact, să fie adaptat la condițiile de afară, să fie rezistent la ploaie, vânt, soare.

Balconul mic pe post de depozit

Dacă tot e depozitare, stilată și cu gust să fie. Poate găsiți un loc nou pentru borcane și cutii de la aspiratorul vechi sau alte nimicuri care și-au găsit locul pe balcon. Dacă nu se poate, atunci măcar folosiți ceva versatil, care să bucure ochiul, cum ar fi un raft de lemn, pentru legume, fructe sau borcane. Sau lăzi care pot ascunde tot felul de lucruri. Sertarele sunt mai accesibile, dar vă puteți descurca și cu forma clasică, dacă spațiul permite acest lucru.

Autor: Ignat Laura, stagiară.

Sursa foto: Pinterest