Probabil că mulți dintre voi v-ați întrebat în momentul în care v-ați schimbat radical culoarea parului, dacă este nevoie să vă vopsiți și sprâncenele în aceeași nuanță. Hairstylistul vedetelor din România, Sorin Stratulat, și-a expus părerea într-un video publicat pe vlogul său.

„Sprâncenele sunt extrem de importante pentru că, real, pot modifica expresia feței. Da, trebuie să le acordăm importanță, mai ales dacă avem părul colorat”, spune Sorin Stratulat.

Dacă culoarea este una naturală, apropiată de culoarea ta, atunci nu cred că trebuie să-ți colorezi sprâncenele. Lasă-le în pace. Joacă-te cu forma lor într-o zonă care să te avantajeze, discută cu un specialist despre ce înseamnă acest lucru și menține-le așa.

Dacă ai un păr mai închis la culoare și simți că sprâncenele sunt puțin mai deschise atunci poți să folosești o culoare care să echilibreze cumva culoarea părului cu cea a sprâncenelor. Întotdeauna optez cumva pentru un echilibru și preferința mea personală este ca sprâncenele să fie cam cu un ton mai închis decât culoarea părului.

Dar, de asemenea, îmi plac și contrastele, mai ales în cazul blondelor, nu simt nevoia dacă ești blondă platinat să-ți duci și sprâncenele către blond platinat sau să le anulezi cu totul la culoare, tocmai ca să se potrivească, ca să pari naturală. Oricum nu ești naturală. În două săptămâni oricum ai rădăcina și se vede culoarea naturală. Dacă simți nevoia, atunci un ton sau un ton și jumătate, se poate face asta.

Mi se pare bună potrivirea de reflexe. Dacă ai o culoare caldă, optează pentru o culoare caldă, dacă ai o culoare rece, optează pentru rece. Dacă ești dusă în zona de maro, roșcat, optează tot pentru o culoare de genul la sprâncene. Încălzește puțin culoarea. Dacă ești roșcată nu lăsa sprâncenele negre. Fă-le un ciocolatiu, un maro, pentru că e mult mai bună armonia decât contrastul”, explică specialistul.

Află mai multe detalii în video de mai jos:

Sursa: Youtube / Sorin stratulat

Distribuie articolul: