Din 9 septembrie, în fiecare vineri, mă așezam confortabil și așteptam să fiu impresionată de cele mai bune voci ale României. Concursul muzical Vocea României a ajuns la al zecelea sezon, dar undeva pe drum și-a pierdut originalitatea. În concursul vocilor, vocea nu mai contează.

Deși, ador show-ul făcut de concurenți, adesea sunt umbriți de dialogul fără sens al juraților. Vreau să îi ascult mai mult pe concurenți, e totuși Vocea României, nu Vocea juraților.

Mai jos voi enumera obiecțiile pe care le am.

Cei 4 jurați

Mi-ar fi plăcut Denis (The Motans) dacă nu ar fi făcut comentarii sexiste și deplasate. Totuși, are empatie și chiar îi place să fie jurat. Teo e atât de dulce și amuzantă. Cred că ar fi fost mai interesant dacă era doar ea, fără Smiley. M-am săturat de aceeași jurați. Concursul are nevoie de o schimbare chiar dacă îl apreciez mult pe Tudor. Pentru mine, cel mai bun jurat a fost Adrian Despot. El scotea în evidență talentul concurentului. Adrian Despot a înțeles cel mai bine că acest concurs e despre voce și cel care cântă. Din păcate, era prea bun pentru Pro-TV.

Irina Rimes

Irina uită că trebuie să fie antrenoare și să ajută concurenții. Dar de fiecare dată preferă să vorbească mai mult despre ea, despre experiențele ei. Cred că asta e cea mai mare problemă pe care o am cu acest concurs: participanții sunt pe planul secund. Întotdeauna când încearcă să convingă un invitat, se laudă și accentuează că echipa ei are nevoie de așa o voce etc. Vorbește multe și nevrute.

Scandalul Tudor și Irina

E evident că cei doi nu se iubesc. Da, replicile lor acide sunt amuzante, dar uneori continuă fără întrerupere și eu uit cine a cântat pe scenă. Cei doi au nevoie de o emisiune separată. Cel mai bine ar fi să plece ambii din concurs.

Dramă și iar dramă

Nu vreau să par indiferentă și nesimțită, dar unele probleme ale concurenților sunt exagerate. Aș vrea să le cunosc povestea, dar, din păcate, de multe ori producătorii îi roagă să exagereze, din acest motiv, de cele mai multe ori, nu îi cred.

Alegerea pieselor

Nu am auz muzical, observ când unui concurent nu i se potrivește piesa. De multe ori, mai ales, în dueluri, piesa aleasă nu pune în valoare ambele voci. Fiecare concurent e unic, dar jurații încearcă să-l bage într-un tipar. Vocile rock sunt cele care au cel mai mult de suferit. Ador vocile răgușite și puternice și vreau să aud piese pe măsură.

Votul publicului

Din păcate, cei din Republica Moldova nu pot vota. Mi se pare incorect considerând că 2 jurați sunt din Basarabia.

Publicul e foarte subiectiv, e cucerit de povești, vocea trecând pe planul secund. În edițiile trecute, în live-uri, cu excepția finalei, un concurent era salvat de jurat. Publicul nu alegea vocea cea mai bună, ci concurentul de care îi place cel mai mult.

 

 

Distribuie articolul: