Cel mai mare și deosebit bal mascat al anului – „Vinul unei nopți de iarnă”, Vernisajul Vinului, a adunat sute de oameni, vineri seara la Palatul Republicii. Într-o atmosferă de mister, măști deosebite, oaspeți de seamă și vinuri selecte, Vernisajul de la final de 2017 va rămâne cu siguranță în memoria tuturor!

Au respectat Dress-code-ul: mască și mister

„Costumați” de bal mascat, oaspeții și-au pus cele mai elegante, dar și cele mai haioase măști. Au avut parte cu toții de o atmosfera feerică, creată de ritmurile trupei Nicorasong și ale ansamblului folcloric „Crenguță de Iederă”.

Experiență senzorială palpitantă

Participanții au fost invitați să se lase ghidați de simțuri. Vinăriile au adus noutăți în materie de cupaje și vinuri, fiecare și-a pregătit bine standul și avea atracții pentru fiecare gust și preferință. Postgustul a fost melanjul elegant din note de pere, vanilie, caise, cireșe, unt, cola, căpșune, lămâie, tutun etc., regăsite în gustul și aromele Vinului Moldovei.

Vizitatorii au savurat vinuri pe bază de soiuri locale, dintr-o colecție formată de 40 de companii vitivinicole reunite sub brandul unic de țară „Vinul Moldovei. O legendă vie”. Degustările de vinuri au fost ghidate de „Cel mai bun somelier din Europa în 2017”, Raimonds Tomsons, membru al Asociației Somelierilor din Lituania, dar și de producători în parte.

Imaginile deosebite cu atmosfera de la Vernisajul Vinului au fost surprinse de Nata Eftene.