Maker Faire este cel mai mare festival tehnologic internațional, unde creatorii și inovatorii își prezintă creațiile și împărtășesc cele învățate în cadrul unui iarmaroc atractiv pentru persoane de toate vârstele. Scopul acestui eveniment este de a informa, conecta și extinde comunitatea de entuziaști în tehnologie, creatori și inovatori.

Primul eveniment Maker Faire a fost organizat în California în 2012, iar primul Chișinău Mini Maker Faire este organizat de Atelier 99 și va avea loc pe 28 mai 2017. Participarea la acest eveniment este liberă și gratuită. Pentru alte detalii, accesează: Chișinău Mini Maker Faire.

Vino la prima ediție a festivalului, unde vei găsi o zonă de expoziție cu proiecte tehnologice, zonă cu workshop-uri și masterclass-uri, cu implicare a makerilor atât locali cât și internaționali.

În lista speakerilor de la eveniment se numără câteva proiecte de talie internațională:

Josef Dunne va vorbi despre sunt ultimele tendințe în 3D printing, despre structurarea unui plan de afacere cu servicii de printare 3D și despre cum prototiparea rapidă devine tot mai accesibilă publicului larg. De asemenea va vorbi despre experiențele sale, acumulate în Marea Britanie și ai putea să le pui în practică, acasă, în Republica Moldova.

Echipa HUB LAB din Odessa, în cadrul Maker Faire vor prezenta 15 prototipuri tehnogoice, dintre care drone, aspiratoare, roboți de curse și de bucătărie, create în Laboratorul Tehnologic din incinta ImpactLab.

FabLab Fabricator vor demonstra posibilitățile produsului lor Magic Mirror care reprezintă un asistent personal, care vă va arăta planurile pentru a doua zi, vremea, timpul, și în funcție de acești parametri se pot alege cele mai bune haine din dulap.

De asemena lista makerilor prezenți la expoziție este afișată aici.

Ia-ți prietenii și vino să-ți petreci weekend-ul într-un stil creativ.

Intrarea este liberă.

Acest eveniment este organizat cu sprijinul Proiectului de Competitivitate din Moldova, finanțat de USAID – Agenția Statelor Unite pentru Dezvoltare Internațională și Sida – Agenția Suedeză pentru Dezvoltare și Cooperare Internațională.

Distribuie articolul: