Pe Elena Rudoi am cunoscut-o la „Rockit Conference 2019”, unde a demonstrat, în practică, cum se întâmplă meditațiile, și, nu oarecare meditații, dar cele ghidate. Așa că, nu am stat mult pe gânduri și am decis să o provocăm la un dialog despre această tehnică de meditație, de data aceasta într-un interviu pentru EA.md. Ce sunt meditațiile ghidate, cum ne ajută și alte detalii curioase, vezi mai jos.

  • Ce sunt meditațiile ghidate
  • Scopul meditațiilor ghidate
  • Pericolele practicării meditațiilor ghidate
  • Ce simți prima oară când încerci meditațiile ghidate

Ce sunt meditațiile ghidate?

Astăzi se practică diverse tipuri de meditații, toate menite spre a ajuta omul, spre a-i echilibra gândurile și a-l elibera de energie negativă. Totuși fiecare tip de meditație are propriul ei specific. Află mai jos prin ce se caracterizează meditația ghidată.

„Meditațiile ghidate sunt acele meditații unde este prezent un ghid, cel care povestește, creează experiența prin care trece participantul. Meditația ghidată este o ușoară formă de hipnoză, unde intrăm în stare de transă, fiind în același timp conștienți de tot ce se întâmplă cu noi și în jurul nostru. Spre deosebire de starea normală în care ne aflăm de obicei, când medităm putem simți mai intens emoțiile și stările care sunt create în timpul acestei experiențe, astfel are loc procesul de vindecare, sau de relaxare, în funcție de care este necesitatea participantului. Această stare se poate asemăna cu sensibilitatea pe care o are corpul nostru exact înainte să adormim. Imaginează-ți că în acel moment, înainte să adormi, se aude pe fundal o muzică foarte plăcută și relaxantă și tu simți de parcă această muzică intră peste tot în corpul tău, relaxându-te, odihindu-te și mai mult. Iată cam așa se creează și aceste ”călătorii” ghidate”, povestește Elena Rudoi.

Scopul meditațiilor ghidate

Atunci când crezi că soluții nu mai există, apelează la inconștient – el mereu are o soluție, un răspuns, chiar și pentru cele mai provacatoare întrebări.

Să ne conectăm cu inconștientul nostru. El este o sursă infinită de soluții și indicii pentru noi. O persoană care intră în stare de meditație poate să se relaxeze atât de profund încât să ofere spațiu inconștientului său pentru a vindeca, a crea soluții neobișnuite și potrivite în același tmp. Este un fenomen frumos și foarte prețios atunci când învâțăm să auzim și chiar să ascultăm vocea noastră interioară, cea care este de fiecare dată de partea noastră. Acest fapt ne face să fim mai relaxați, mai conectați cu adevărul nostru interior, mai autentici”, spune Elena.

Pericolele practicării meditațiilor ghidate

Dorești să încerci, dar îți este frică? Află ce spune specialista, în privința acestui aspect.

Nu există pericole atâta timp cât alegi un ghid în care să ai încredere și cu care să te simți confortabil. Totodată este important să știm că inconștientul nostru este cel care are grijă de noi pe parcursul acestor experiențe. El va permite persoanei să intre în această stare de transă exact atât cât ea este pregătită. Niciodată mai mult. Astfel el are grijă de securitatea noastră. Iată de ce fiecare experiență este diferită decât precedenta. Cu timpul, devenind din ce în ce mai împrieteniți cu inconștientul, ajungem să ne conectăm cu el mai profund, să îl înțelegem mai bine, să-i auzim mai clar glasul”, povestește Elena Rudoi.

Ce simți când încerci, prima oară, meditațiile ghidate

„Pentru fiecare om aceste sentimente sunt foarte diferite, dar cu siguranță sunt plăcute și eliberatoare. Unii oameni nici măcar nu pot povesti cum a fost pentru că au simțit senzații în corp care sunt atât de noi, încât nu pot fi exprimate prin cuvinte. Când cunoaștem experiențele altor oameni uneori tindem să creăm așteptări despre cum trebuie să fie experiența noastră, și apoi nu observăm magia care se întâmplă de fapt. Deci, probabil, cel mai bine este să începem propria noastră experiență, cu inima deschisă, pentru a vedea ce a pregătit anume pentru noi inconștientul nostru”, zice Elena.

Sursa foto: Facebook

Distribuie articolul: