De-a lungul istoriei sale, vinul de calitate a fost strâns legat de cultura, miturile, folclorul și legendele țării noastre. Pentru că am spus despre vin și calitate, astăzi suntem la Vinăria Château Vartely, care are și un magazin de vinuri. Aceasta are două roluri – cel de vinărie și cel de complex turistic vinicol, ambele fiind de reală importanță națională.

Așadar, astăzi veți avea parte de o excursie virtuală, în locul unde nu doar se produce vin, dar se și cultivă dragoste pentru acest produs.

Știai că: 

 • Château Vartely găzduiește evenimente de până la 260 de oaspeți.
 • Arhitecura distinctă a Complexului prezintă un adevărat deliciu peisajistic.
 • Evenimentele organizate la Château Vartely pot fi adaptate oricărui buget.
 • Château Vartely susține inițiativele corporative, având tot echipamentul tehnic necesar pentru prezentări.

Această vinărie este, într-adevăr, specială. Are ce să ne „spună”, dar și ce să ne arate. Château Vartely este o companie care îmbină tehnologiile de ultimă generație în creșterea viței-de-vie și prelucrarea strugurilor cu pasiunea pentru producerea vinului de calitate. Tocmai de aceea, calitatea vinurilor Château Vartely este remarcată prin medalii și distincții, câștigate la cele mai renumite concursuri internaționale: Mondial de BruxellesMundus ViniVinalies InternationalesDecanterInternational Wine & Spirits CompetitionSakuraCitta del VinoInternational Wine Challenge și multe altele.

Succesele pe care le înregistrează nu doar în Republica Moldova, dar și pe plan internațional, se datorează calității produsului, relației companiei cu consumatorii și partenerii săi, dar și profesionalismului, și entuziasmului echipei Château Vartely.

Plantațiile proprii de viță-de-vie din regiunile Codru și Valul lui Traian asigură calitatea înaltă a vinurilor create. Microclima din aceste zone permite producerea unor vinuri unice. Vinuri produse din soiuri europene și autohtone au plasat compania Château Vartely în topul preferințelor consumatorilor.

Un lucru important, care trebuie menționat despre această vinărie, este că după 18 ani de activitate, Château Vartely poate să se mândrească cu numeroase realizări. Acestea fiind:

 • Château Vartely dispune de trei vile, cu o capacitate de cazare de 40 de persoane.
 • Vinăria are două săli de degustare.
 • Peste 15 mii de turiști din diverse colțuri ale lumii au vizitat Château Vartely în 2015, numărul acestora fiind într-o permanentă creștere.
 • Suprafața totală a viilor cuprinde aproximativ 500 de hectare.
 • Château Vartely este lider în popularizarea soiurilor autohtone, cum ar fi Fetească Regală, Fetească Neagră și Rară Neagră, atât pe plan național și internațional.
 • Cea mai veche sticlă de vin de colecție este Merlot 2005.
 • Vinăria produce circa 4.5 milioane de sticle de vin pe an.

,,Vin cu dragoste pentru tine’’ – acesta este sloganul brandului, pentru că fiecare licoare produsă la Château Vartely are o parte din sufletul și dăruirea celor care muncesc aici.

Sunt foarte multe de spus despre această vinărie, însă toate aceste lucruri trebuie și văzute. De aceea, Ziua Vinului, din 1 și 2 octombrie, reprezintă o ocazie bună de a vizita vinăria Château Vartely.

 

Посмотреть эту публикацию в Instagram

 

Публикация от ChateauVartely (@chateauvartely)

În aceste zile la Vinăria Château Vartely veți avea parte de numeroase surprize, iar mai multe despre vinărie, dar și despre Ziua Națională a Vinului puteți afla din videoul de mai jos:

VINĂRIA Î.M „Château Vartely” SRL

MD-3501, Republica Moldova, or. Orhei,

str. Eliberării 170/B

Tel: 0235 – 31 – 011 (secretariat)

E-mail: [email protected]

Distribuie articolul: