Relația lor își are începutul din anii studenției. Acum, părinții a nouă copii, Marina și Teodor Cârnaț și-au adus aminte cum au făcut cunoștință și de unde s-a iscat acea scânteie care nu se stinge de-a lungul anilor.

În cadrul podcastului „Acasă la Măruță”, cuplul a povestit despre primele momente când s-au întâlnit cu privirea, iar inima a început să bată altfel.

„Eu aveam 18 ani, primul an la facultate și el era profesorul de drept constituțional.”, a povestit Marina.

Teodor susține că a rămas uluit de frumusețea tinerei studente pe care a remarcat-o din prima.

„Eu aveam 32 de ani. De obicei mă uitam la auditoriu, în sală și parcă văd un înger pe pământ. Era în prima bancă, chiar luceai, erai așa cu multă lumină. Zic: „Wow, ce frumusețe de domnișoară a apărut la universitate”.

Marina și Teodor s-au cunoscut în anul 2002. Aceștia se întâlneau tot mai des în cadrul activităților din universitate.

„Cel mai interesant că ea este fiica lui Ștefan Urîtu pe care eu foarte mult îl respectam pentru poziția și idiologiile sale. Acest fapt m-a atras și mai mult, însă Marina nu era singură.”

Deja în anul 3 de facultate, după doar 2 săptămâni de relație, Teodor i-a cerut mâna Marinei.

Exact, de ziua lui, exact la ora 12, el m-a cerut de soție. Teodor nu era sigur de răspunsul meu, pentru că eu eram mai rezervată, el a spus primul te iubesc și aștepta un asemenea răspuns, însă eu am tăcut.

Eu am adus-o acasă la Holercani. Am trecut Nistrul pe zăpadă și gheață și Marina fără să bănuiască nimic. Dar după ce tatăl meu a spus numai să nu ne grăbim, Marina a înțeles că am adus-o în calitate de noră.”

La întoarcerea în Chișinău, Teodor și declarat iubirea, însă Marina nu era sigură în cuvintele lui.

Avea toate calitățile bărbatului perfect pentru mine, erau toate pozitive și nu-mi venea a crede că doar la două săptămâni, după un divorț el să mă ceara de nevastă. Mă oprea faptul că el a avut o familie, iar eu o fată mare și mereu îmi puneam întrebarea „Unde mă bag?”, spune Marina.

La nunta lor a venit peste 200 de oameni. Majoritatea oamenilor care îl cunoșteau pe Teodor erau sceptici în ceea ce ține noua relație și erau de părerea că nu va dura mult timp. Mulți erau de părerea ca mireasă este însărcinată, însă Marina era convinsă că va avea doar un copil.

La nuntă, după obiceiul moldovenesc, despre câți copii își dorește fiecare, Marina a luat câteva boabe de grâne, iar eu am aruncat în sus toată farfuria și am spus: „Câți copii îmi va da Dumnezeu”, spune Teodor.

Întregul podcast îl puteți viziona aici.

 

 

 

 

 

Distribuie articolul: