Sarcina, nașterea, primele clipe alături de bebeluș sunt lucruri ce nu le uită o femeie. Chiar de ar fi ele bune sau rele, primele zile alături de copilaș sunt cele mai importante și frumoase. De ce are nevoie o femei care a adus pe lume un copilaș, doctorul Dorina Agachi a răspuns într-un podcast.

În cadrul podcastului Unu.Noaptea, medicul Agachi a vorbit despre acele ore în care se stabilește legătura dintre mamă și copil. Zilele când cel mai util lucru ar fi ajutorul și înțelegerea și nu mesele fastuoase și petrecerile. Dorina Agachi a menționat că fiecare mamă are nevoie de timp pentru a se restabili fizic și emoțional, iar sărbătorile vor fi după.

„Mama imediat după ce a născut nu are nevoie de vizite cu cadouri, șampanie. Mamă după naștere are nevoie să vină cineva poate ea să plângă puțin, poate ea să se odihnească o oră în altă odaie și acel cineva să se uite la copil. Poate mama este foarte pedanta pe curățenie și are nevoie de cineva să vină să-i facă un pic de ordine. Poate mama își dorește foarte tare să mănânce un piure de cartof cald și nu are timp să-l facă și poate să vină cineva s-o ajute.”

Perioada postpartum este la fel de importantă ca cea de sarcină, iar femeia nu trebuie neglijată și lăsată fără ajutor după ce a adus pe lume un copilaș. Ba din contra, oferă-i toată grija și înțelegerea de care are nevoie, nu doar cadouri și petreceri.