Pigmentarea care apare odată cu înaintarea în vârstă, pistruii și petele rămase după ore petrecute pe plajă fără protecție solară sunt ceea de ce femeile se rușinează și sunt obișnuite să ascundă în spatele straturilor groase de corector și fond de ten. Astăzi, însă, cultura acceptării de sine și tendința către o atitudine sănătoasă față de frumusețea naturală ne sugerează că nu există nimic urât în petele pigmentare – chiar și vedetele le au și deloc nu se simt „mai puțin frumoase” din cauza acestora. 

Jennifer Garner

Actrița a recunoscut că pe când era mai tânără îi plăcea să facă plajă și uita complet de utilizarea produselor cu SPF, lucru pe care le-a regretat în mod repetat ulterior. Atitudinea neglijentă față de pielea ei la vârsta de 20 de ani a dus la apariția petelor întunecate și a pigmentării la 30. Adevărat însă este faptul că acest lucru nu o împiedică pe Jennifer să împărtășească fotografii pe Instagram fără  filtru și produse cosmetice care să-i ascută pigmentația.

Gwyneth Paltrow

Gwyneth Paltrow preferă să îmbătrânească frumos și conștient. Cu siguranță vedeta are tratamentele ei faciale preferate, însă aceasta nu are nicio problemă cu urmele pe care le lasă anii pe fața ei, cu petele pigmantare, nici atâta!

Gillian Anderson

Actrița a recunoscut sincer într-un interviu că este mândră de vârsta ei și este convinsă că modificările pielii legate de vârstă pot (și ar trebui) să fie considerate frumoase. Cu toate acestea, Jillian nu neglijează cremele hidratante cu acid hialuronic și colagen.

Eva Longoria

Actrița nu se sfiește de pistruii ei și crede că, cu cât încercăm mai mult să ne ascundem imperfecțiunile, cu atât mai mult le subliniem. Eva  are, însă, o regulă de aur – să nu ieși niciodată din casă fără protecție solară.

Gisele Bundchen

Petele pigmentare, Giselle le percepe ca urme ale anilor trecuți – cu recunoștință pentru momentele minunate și unice. „Cu cât îmbătrânesc, cu atât mă simt mai confortabil în corpul meu”, a spus modelul într-un interviu pentru Allure.

Kesha

Lentigo solar, petele de vârstă, care sunt mai pronunțate vara, în timpul soarelui activ, Kesha le consideră drept o trăsătură specifică pe care o are, nu un dezavantaj. Pe Instagramul vedetei găsești zeci de fotografii în care își afișează pistrui naturali.

Ashley Graham

În viața de zi cu zi, Ashley nu folosește produse tonale dense și preferă cremele ușoare care hidratează pielea și nu maschează pistruii – modelul îi iubește și îi etalează cu mândrie.

Sursa: Glamour.ru

Distribuie articolul: