Multe celebrități nu vor lăsa avere moștenitorilor săi. Actori și actrițe de la Hollywood, prezentatori TV și pur și simplu, oameni renumiți au luat o astfel de decizie. Cine sunt aceștia și de ce au luat această hotărâre? 

Daniel Craig, Ashton Kutcher, Mila Kunis și Gordon Ramsay sunt doar câteva dintre vedetele care nu consideră corect, ca fiii sau fiicele lor să beneficieze de averea pentru care ei au muncit foarte mult timp. 

Ashton Kutcher și Mila Kunis

„Nu le creez un fond de rezervă. Vom sfârși prin a da banii noștri fundațiilor de caritate. Copiii mei duc o viață cu adevărat privilegiată și nici măcar nu știu asta. Dacă vor să înceapă o afacere și au un plan bun, voi investi în ea, dar nu voi investi pe încredere”, a declarat Ashton.

Daniel Craig

Daniel Craig nu le va lăsa copiilor săi niciun ban din averea lui de 125 de milioane de dolari. Actorul care-l interpretează pe James Bond a declarat că „ideea de moștenire este dezagreabilă”, potrivit The Independent. Daniel Craig găsește acest concept, ca unul lipsit de gust și a mărturisit că „filozofia mea este să-i cheltuiesc sau să-i donez până la sfârșitul vieții”.

Elton John

„Este groaznic să le dai copiilor o lingură de argint”, a spus Elton în timpul unui interviu. „Băieții au o viață incredibilă, nu sunt ca copiii normali, nici nu mă prefac că sunt. Dar trebuie să existe o aparență de normalitate, un anumit respect față de bani, un anumit respect față de muncă”. Elton și soțul său, David Furnish, sunt părinții unor băieți gemeni și se estimează că au o avere de aproape 500 de milioane de dolari.

Jackie Chan

Dacă va fi capabil, își va putea câștiga singur banii. Dacă nu, atunci banii mei cu siguranță îi va irosi”, a declarat actorul despre cei doi copii ai săi.

George Lucas (Star Wars)

George Lucas a făcut o avere din „Războiul Stelelor” și a dezvăluit recent că intenționează să doneze majoritatea banilor săi pentru educație. Averea sa ar depăși 6 miliarde de dolari.  „Îmi dedic majoritatea averii mele în îmbunătățirea educației. Pentru că este cheia supraviețuirii rasei umane. Trebuie să ne planificăm viitorul colectiv – iar primul pas începe cu instrumentele sociale, emoționale și intelectuale pe care le oferim copiilor noștri. Ca oameni, cel mai mare instrument pentru supraviețuire este capacitatea noastră de a gândi și de a ne adapta – ca educatori, povestitori și comunicatori, responsabilitatea noastră este să continuăm să facem acest lucru”, a spus George. 

Sting

„Le-am spus că nu vor rămâne mulți bani pentru că eu și soția mea îi cheltuim. Avem o mulțime de angajamente. Tot ce vine cheltuim, așa că nu mai rămâne mult. Cu siguranță nu vreau să le las fonduri de rezervă. Trebuie să lucreze. Toți copiii mei știu asta și rareori îmi cer ceva, ceea ce eu chiar respect și apreciez. Evident, dacă ar avea probleme, i-aș ajuta, dar nu am fost niciodată nevoit să fac asta. Au etica muncii care îi face să-și dorească să reușească pe propriul lor merit”, a recunoscut Sting.

Gordon Ramsay


„Categoric banii nu vor ajunge la ei. Și nu spun asta cu răutate. Am luat această decizie pentru a nu-i răsfăța. Singurul lucru pe care l-am decis, este că vor primi  25% depozit pentru un apartament, deci nu întreaga sumă. Am fost foarte norocos, având aceasta carieră din ultimii 15 ani în SUA. Serios, am câștigat o avere și am fost foarte norocos, așa că respect tot ce am”, a mărturisit Gordon. 

Simon Cowell


„Voi lăsa banii probabil unei organizații caritabile care să ajute copiii și câinii. Nu cred în trecerea averii de la o generație la alta. Moștenirea trebuie să fie oportunitatea pe care le-o dai oamenilor astfel, încât, să poată face bine mai departe, timpul pe care îl acorzi, faptul că dai mai departe ceea ce ai învățat la rândul tău”, a spus Simon.

Sursa: peroz.ro

Distribuie articolul: