Vremurile în care trăim pun destulă de multă presiune pe tineri. Încă de pe băncile școlii fetele și băieții visează să se facă specialiști, să aibă o carieră de succes, să primească salarii bune și să investească în locuințe spațioase și frumoase. Întemeierea unei familii și, implicit, nașterea copiilor rămâne, oarecum, ca un subiect secundar, lăsat pentru timpurile în care „vom fi puși pe picioare”. Specialiștii, însă, sunt de altă părere. Medicii ginecologi le recomandă femeilor să nu amâne momentul conceperii unui copil și să încerce să îmbine viața profesională și cea personală.

„Nici prea devreme, nici prea târziu. Trebuie să găsim acest timp. Cineva o să spună că e cam devreme, că vrea să facă job. Acest lucru o să vină, trebuie să ne dorim și acest copil și să ne dorim să ne implicăm în activitatea profesională. Atunci lucrurile se aranjează de la sine”, susține medicul ginecolog, Tatiana Sinchin.

Specialista nu exclude că și după vârsta de 35 de ani femeile pot rămâne însărcinate și pot aduce pe lume copii sănătoși.

sursa:Agora.md

Distribuie articolul: