Ne-am obișnuit deja cu celebrele și tradiționalele: borș, zeamă, cu tăiței, cu fricadele, cu varză... Ce ziceți astăzi de o supă cremă din morcov - un adevărat deliciu!

Ingrediente:
3 morcovi (mari)
1 ceapă (medie)
1 cartof mare
1 cățel de usturoi
½ litru – supă de legume sau apă fiartă
5 crenguțe – cimbru proaspăt/uscat
Ulei de măsline sau de floarea soarelui
Sare și piper negru

Pentru decor:
Crutoane de pâine

Mod de preparare:
1. Curăță cartoful, apoi taie-l cuburi și lasă-l la o parte până te ocupi de celelalte ingrediente.
2. Curăță ceapa și morcovul, taie-le cuburi mai mari și călește-le câteva minute într-o cratiță cu ulei încins împreună cu crenguțele de cimbru.
3. Adaugă cuburile de cartofi, usturoiul și condimentează după gust cu sare și piper.
4. Lasă ingredientele câteva minute la foc mic ca să interpătrundă aromele și toarnă supa de legume (sau apa fiartă). Fierbe-le la foc mediu circa 25 de minute (sau până ce morcovul și cartofii devin moi), amestecând din când în când.
5. Pune morcovul și celelalte ingrediente împreună cu lichidul rămas în blender, pune capacul și mixează până obții un piure moale-fin. Asezonează cu sare și piper după gust și mai mixează câteva secunde, ca să se amestece bine.
6. Toarnă supa în boluri și servește cu crutoane, smântână sau cu ce dorești. Poftă bună.

Sugestii:
În caz că nu ai supă proaspătă de legume, la jumătate de litru de apă poți adăuga un cub de supă concentrată cum ar fi “Galina Blanca” sau ”MAGGI”.