Dată fiind longevitatea domniei Elisabeta, mulţi s-au întrebat dacă Charles va apuca să mai fie rege al Marii Britanii şi dacă nu cumva mama sa are de gând, totuşi, să se dea la o parte în favoarea fiului său.

Ei bine, toţi monarhiştii au un singur răspuns: nu, regina Elisabeta îşi va duce domnia până la capăt, chiar dacă asta înseamnă să împingă domnia lui Charles cu destui ani. Expertul regal Tina Brown dă asigurări că, în ciuda faptului că au existat semne că Charles va urca la tron cât mai curând, Regina Elisabeta are de gând să moară, în patul său, în calitate de suverana Marii Britanii.

Tina Brown susţine că totul are de-a face cu jurământul pe care Regina l-a făcut la Westminster Abbey, în ziua încoronării sale. „Ea nu va abdica, căci nu crede în aşa ceva. Regina va muri în patul ei, în calitate de Regină. Ea a a făcut un jurământ la Westminster Abbey, pentru „toate zilele ei”. Chiar dacă Prinţul Charles are deja 70 de ani şi este încă Prinţ de Walles”, a declarat aceasta în emisiunea CBS the Morning.

Această explicaţie a venit în contextul în care zvonurile că Prinţul Charles va fi făcut rege în aprilie 2021, când Regina Elisabeta va împlini 95 de ani. Se crede că suverana va cere constituirea „regenţei”,  prin care Charles ar deveni Prinţ Regent, adică va prelua toate atribuţiile constituţionale ale unui monarh, în timp ce agenda publică a suveranei va fi limitată în acord cu vârsta sa înaintată.

Sursa

Distribuie articolul: