Familia regală se află acum într-o situație stresantă. Regina Elisabeta a II-a a Marii Britanii se află sub supraveghere medicală, de joi, 8 septembrie, la Balmoral, după ce medicii săi au devenit îngrijorați cu privire la starea de sănătate a suveranei. 

 „După o evaluare mai amănunțită în această dimineață, medicii Reginei sunt îngrijorați cu privire la sănătatea majestății sale și au recomandat ca ea să rămână sub supraveghere medicală”, a transmis Casa Regală într-un comunicat oficial. 

Regina Elisabeta a II-a se află, în aceste zile, la Castelul Balmoral din Scoția, acolo unde s-a întâlnit și cu Liz Truss acum două zile, pentru numirea acesteia în funcția de prim-ministru, o decizie fără precedent – toți prim-miniștrii anterior au avut întâlnirea oficială cu suverana la Londra, la Buckingham.

Suverana britanică, în vârstă de 96 ani, este cea mai longevivă din istoria țării și a sărbătorit recent jubileul de platină. Elisabeta a II-a a împlinit 96 de ani în 21 aprilie. Prințul Charles a ajuns de puțin timp la Castelul Balmoral, iar Prințul William a plecat și el spre Scoția. Mișcarea rapidă a membrilor familiei regale subliniază seriozitatea situației.

Îngrijorările medicilor cu privire la starea de sănătate a Reginei vin după o întâlnire anulată, ieri, pe care suverana urma să o aibă cu Consiliul Coroanei (n. red. – Privy Council), scrie BBC

Doctorii au sfătuit-o pe Regină să se odihnească „o zi plină”, marți. Consiliul Coroanei este o organizație formală a statului britanic și este compus din politicieni seniori care o sfătuiesc pe suverană în probleme de stat.

Șefa guvernului britanic a scris, cu puțin timp în urmă, un mesaj pe Twitter cu privire la starea de sănătate a Reginei. „Întreaga țară este profund îngrijorată de informația de la Palatul Buckingham de după-amiază. Gândurile mele, și ale poporului Regatului Unit, sunt alături de Majestatea Sa, Regina, și de famila ei, în aceste momente”, a scris șefa guvernului de la Londra.

Sursa: BBC

Distribuie articolul: