În această săptămână am descoperit un muzeu în aer liber cu iz sovietic, nu departe de Chișinău. Pe traseul Chișinău-Leușeni, prin inima Codrilor. Petru Costin a deschis în propria curte un muzeu. Bărbatul a colecționat ani la rând obiecte caracteristice perioadei sovietice, precum: busturile lui Lenin, Stalin, Gagarin; elicoptere, mașini și altele.

Petru Costin spune că a strâns de prin satele Moldovei obiectele din perioada socialistă-comunistă și le-a expus pentru cei care vor să vadă sau să-și reamintească despre acele timpuri. Doritorii pot vizita acest loc. „Oamenii vin aici și se relaxează, prind pește, culeg mere. Petru a făcut acest loc să devină unul de poveste, chiar te transpune în acea perioadă mai mult sau mai puțin plăcută”, spune un vizitator al muzeului.

Chiar de la intrarea în muzeu ești întâlnit cu pâine și sare, așa cum este binevenit la moldoveni, ulterior te pierzi printre busturile celor care au marcat perioada URSS.

 

Petru Costin, proprietarul muzeului a intrat în Cartea Recordurilor Guinnes pentru cea mai mare colecție de potcoave din lume.