Un nou proiect de emisiuni online – NUD de Daniela Burlaca, ne invită să ascultăm istoriile oamenilor care au ce spune. Primul episod din cadrul emisiunii este cu unul dintre cei mai carismatici actori de la noi – Nicu Țurcanu, pe care-l admirăm cu sufletul la gură pe scena teatrului Geneza Art. Acesta a reușit să se dezgolească de secrete și să scotocească prin cele mai adânci taine ale sufletului ca să se destăinuie în fața privitorilor.

Dacă are ocazia să se caracterizeze sau să se autodefinească, Nicu o face într-un mod deosebit. Se pare că nu se consideră un exemplu ieșit din comun, însă cu siguranță este posesorul unei lumi spirituale foarte bogate.

„Un om printre miliardele de oameni care are simțuri, emoții, dorințe, provocări, plăceri, deznădejdi, decepții, temeri, frici”, se definește actorul.

Nicu este autocritic în raport cu propria lui persoană, are îndoieli și pune multe aspecte sub semnul întrebării. Aceste îndoieli își fac apariția chiar atunci când își atribuie rolul de actor.

„Uneori îmi dau întrebarea – „sunt actor?” sau sunt pur și simplu un om care încearcă să gândească diferit, să imite niște dorințe, emoții, niște trăiri diferite de toti ceilalti. Probabil aș vrea să aud acest cuvânt din partea celor care vin la teatru și apreciază ceea ce fac – arta mea. Eu încă învăț, am foarte multe de învățat multe ori mă subapreciez și-mi pare că nu sunt în stare sau încă nu-mi pot justifica această etapă pe care o trăiesc acum, acest statut, deși aș vrea să mi-l atribui”, povestește actorul.

Se pare că nici pe Nicu Țurcanu nu l-a ocolit gândul de a-și părăsi țara, cu toate acestea, actorul susține că are motivele pentru care reușește să se simtă foarte bine acasă

„Am avut dorința de a pleca, încă după facultate, să merg să încerc să-mi fac ceva al meu – ceva nou , să o iau de la zero. Mi-am schimbat dorința odată cu venirea mea în teatrul „Geneza Art”, am simțit că aici este o echipă cu care se poate face ceva frumos, se pot transforma lucrurile în ceva mult mai bine decât a fost, și am demonstrat aceasta pe parcursul a celor șase ani de zile de când mă aflu aici pe scenă, și nu vreau să plec. În al doilea rând, familia, prietenii mei cu care mă simt foarte bine și de care nu vreau să mă despart sunt motivele pentru care nu doresc să plec. Am încercat să fiu mai mult timp peste hotare, dar dorul acesta de casă, de pâine, de pământ, de copaci, de flori nu mă lasă departe. Îmi place acasă, mă simt foarte bine aici”, spune Nicu.