Creatoarea de pălării Iuliana Chiroșca a fost anul acesta și unicul designer care a reprezentat Moldova la săptămâna modei de la București – un eveniment social, organizat de Romanian Fashion Philosophy. La distanță de numai o lună de la Moldova Fashion Days, creatoarea a prezentat la București o nouă colecție, o altfel de abordare a pălăriei și un record personal de timp din nou bifat. 

„Mi-ar fi părut prea lipsit de statut dacă aș fi lăsat lucrurile tot așa cum au fost în Moldova. Ar fi fost prea plictisitor și nu mi-ar fi servit doza necesară de adrenalina și satisfacție – esențiale pentru mine atunci când ajung la un asemenea eveniment. Am dorit să prezint ceva fresh, într-o interpretare care să lase gura apă. Colecția AW-2018/2019 „JA Cometa” a fost una foarte armonioasă în care am ținut să păstrez un liant evident pe tot parcursul acesteia, care să țină elementele din colecție unite în context. Este vorba de finisajele de mătase pe care le veți găsi la toate pălăriile”, ne-a precizat creatoarea.

Iuliana Chiroșca a creat și de această dată colecția care, pe catwalk, a apărut într-o lumină absolut profesionistă. Fiecare pălărie conține materiale prețioase, precum este mătasea în finisaje și velurul din puf de iepure în conținutul pălăriilor. Creatoarea ne-a precizat că toate modelele create au fost o premieră pentru ea, realizate pe mulaje absolut noi, special importate pentru această prezentare.

„Titlul colecției, „Cometa”, mă reprezintă prin definiție, așa îmi spunea odată cineva apropiat mie. Am inclus regimul de „turboreacție” de am reușit să le pun la punct pe toate, cu o precizie maximă și o disciplină de soldat. De data aceasta sunt foarte mândră de prestația mea, e poate una dintre puținele ieșiri la care nu găsesc lacune, pentru că eu sunt foarte autocritică”, ne dezvăluie Iuliana.

Cât despre conceptul prezentării – unul foarte îndrăzneț și provocator, creatoarea de pălării ne-a spus că este colaborarea ei cu un stilist profesionist, dar și ideile sale pe care anume așa și le-a imaginat.

„Am mizat pe un look foarte îndrăzneț, deoarece am avut nevoie de monocromie și de o idee care să lase gura apă, precum menționam și mai sus. Am decis să includ ca accesoriu suplimentar mănuși Valenti de format „opera” ca să punctez cu o nota în plus de extravaganța modelelor. Siluetele elegante create de mănuși nu au făcut decât să înnobileze colecția și să „urce” atenția publicului către pălării”, ne-a mai dezvăluit creatoarea brandului Julie-Anne Millinery.