Terciul de ovăz este una dintre cele mai versatile variante de mic dejun. Acesta poate fi preparat cu tot felul de fructe, condimente sau chiar cu legume și parmezan, dacă preferi un mic dejun sărat.

Cu siguranță cunoști rețeta unui terci, dar dacă îți dorești să adaugi ceva nou, atunci citește încontinuare ce îți propunem.

Pentru începutpregătește ingredientele standard: fulgii de ovăz, fini sau întregi, laptele vegetal preferat și toppingurile pe care le dorești astăzi la micul dejun. Poți folosi fructe proaspete sau congelate, ingrediente precum macapudra de cacao sau roșcove, dar și diverse nuci și semințe, care -ți ofere un plus de textură și grăsimi sănătoase.

După ce ai pregătit ingredientele necesare, aprinde aragazul la foc mediu și pregătește o tigaie. Chiar dacă obișnuiai  îți prepari terciul într-o oală mică sau o crăticioara, ai încredere în noi.

Încălzește tigaia, apoi adaugă un cubuleț de unt. Dacă ești veganăpoți folosi unt vegetal sau chiar puțin ulei de cocosOdată ce untul s-a topit, adaugă fulgii de ovăz și amestecă puțin, pentru ca toți  fie înveliți în unt. Lasă fulgii de ovăz în tigaie timp de câteva minutepână când devin ușor aurii. Menține tigaia la foc mediu spre mic, pentru a evita arderea untului.

Vei observă că fulgii de ovăz vor capătă un miros delicios și o culoare apetisantă. În acel moment, adaugă laptele vegetal în tigaie și amestecă, lăsând totul la foc mic, până când obții consistența preferată. Pune terciul de ovăz într-un castron și adaugă fructele, nucile și semințele favorite.

De ce să prăjești ușor fulgii de ovăz?

Explicația este simplă: cerealele ușor încălzite și rumenite prind un gust mai bogat, cu tentă de nuci, care se completează de minune cu fructe fresh. În plus, untul va oferi o aromă îmbietoare, dar și o consistență mai cremoasă.

Dacă nu vrei  folosești deloc grăsimepoți rumeni fulgii de ovăz în tigaia goalăînsă fii foarte atentă  nu îi arzi. Amestecă non-stop și adaugă laptele atunci când simți  fulgii sunt suficient de rumeniți.

În final, vei obține cel mai bun terci de ovăz, cu gust de granolă și cu o cremozitate excelență!

Poftă bună!

Distribuie articolul: