Pentru ca starea de spirit să nu depindă nici de vremea de afară, nici de relațiile cu ceilalți, țineți doar de această scurtă listă de produse. Acestea vor ajuta la restabilirea dispoziției într-un timp foarte scurt.

Condimentele

Condimentele nu pot fi consumate separat și vă sugerăm să vă preparați vin fiert fără alcool (sau o versiune de vară a sangriei). Astfel de băuturi nu numai că vă vor încălzi pe timp posomorât, dar vor crea și o atmosferă plăcută, și confortabilă: vă puteți relaxa după o zi grea de muncă și puteți uita de stresul nesfârșit pentru cel puțin o seară. Mirosurile condimentelor dulci au un efect benefic asupra sistemului nostru nervos – aceasta este un fel de aromoterapie care nu vă va lăsa în melancolie.

 

Mierea

Dulciurile pentru care optăm în momentele de descurajare și disperare nu contribuie deloc la o bună dispoziție. Singura scuză este că ciocolata este o sursă a „hormonului bucuriei” (dar numai neagră). Toate celelalte produse de cofetărie conțin o cantitate mare de zahăr, ceea ce provoacă oboseală și o stare proastă. Prin urmare, mierea de albine va fi un substitut mai bun pentru dulcea consolare. Un delicates natural provoacă o revoltă emoțională unei persoane supărate – este vorba despre elementele chimice care sunt incluse în compoziție.

Varza de mare

Vitamina B este, de asemenea, responsabilă pentru buna dispoziție, iar aici atenția noastră este pusă pe alge marine, bogate în această vitamină, care reglează activitatea glandelor suprarenale. Experții sfătuiesc să evităm produsul conservat, varza care se vinde în borcane sigilate este mai bogată în suplimente nutritive decât vitamine. Trebuie să optăm pentru salate proaspăt preparate, iar iubitorii de delicii culinare vor fi deosebit de încântați să umple algele cu ulei și condimente aromate pe propriul gust.

 

Bananele

Bananele sunt o altă alternativă la produse de patiserie și prăjituri. La fel ca algele marine, acestea sunt bogate cu vitamina B și serotonină, ambele putând provoca sentimente de euforie. De asemenea, este recomandat să consumăm banane în cazul oboselii cronice, acestea vor încărca organismul cu energie pentru o lungă perioadă de timp. Aveți grijă: bananele sunt fructe bogate în calorii, așa că, împreună cu o dispoziție bună, puteți obține câteva kilograme în plus.

 

Terciul de ovăz

Terciul de ovăz are o proprietate care are un efect benefic asupra stării generale a sistemului nervos, iar pentru stres minor este un remediu excelent. În plus, cercetătorii susțin că fulgii de ovăz conțin aminoacidul triptofan, care, atunci când este procesat în organism, formează serotonina „hormonul fericirii”. Ovăzul conține și carbohidrați, care, atunci când sunt absorbiți treptat, normalizează nivelul zahărului din sânge și îl împiedică să depășească limitele normale pentru organism.