Dacă am merge pe stradă și am întreba femeile trecute de 40 de ani când au fost cel mai fericite, probabil multe dintre ele ar spune că atunci când erau mai tinere, totuși un studiu recet arată că femeile la 50 de ani sunt cel mai fericite. 

Iată de ce:

Este depășită criza vârstei mijlocii

Există unele semne care indică faptul că treci printr-o criză a vârstei de 40 de ani. În această etapă te poți confrunta cu tot felul de îndoieli cu privire la viața ta. De exemplu, simți că nu știi exact în ce direcție merge viața ta, ești dezamăgită de ce ai obținut până la această vârstă sau te simți copleșită de îndatoriri și responsabilități. Deși este numită adesea criză, în realitate această etapă este una de tranziție.

Apare în general în jurul vârstei de 37 de ani și îi face pe oamenii de ambele sexe să se simtă ciudat.

Dacă bărbații se judecă în funcție de realizările în carieră, femeile își pun întrebări cu privire la realizările lor ca mame și soții.

Un studiu a arătat că nivelul fericirii de-a lungul vieții are forma literei U

Fericirea urmează un tipar în forma literei U în timpul vieții unei persoane. Un studiu a arătat că, în general, suntem fericiți ca tineri adulți, apoi ne confruntăm cu o perioadă de criză care durează în jur de două decenii. Ulterior, fericirea ajunge la un nivel mai ridicat în jurul vârstei de 50 de ani.

Femeile sunt mai fericite după vârsta de 50 de ani

La această vârstă, femeile se eliberează de grija care apare în etapa vieții în care sunt mame tinere, de stresul de a obține o poziție bună în carieră și de a sacrifica plăcerea pentru un stil de viață confortabil.

După vârsta de 20 de ani, femeile se confruntă cu dezamăgirea că așteptările lor nu au devenit realitate, rezultatul fiind criza vârstei de 40 de ani.

Potrivit studiilor, pe măsură ce stresul scade în timp și dezamăgirile sunt lăsate în urmă, femeile la vârsta de 50 de ani redescoperă liniștea și se simt mai fericite.

De asemenea, învață să se accepte așa cum sunt și au mai multă încredere în ele.

Fericirea după vârsta de 50 de ani este un concept nou

Datorită evoluției în materie de medicină, cosmetică și pentru că există mai puține tabuuri în privința relațiilor, în prezent sunt mai multe motive decât în trecut pentru ca femeile de peste 50 de ani să se simtă mai fericite. Iată câteva dintre lucrurile care le oferă femeilor un plus de fericire după vârsta de 50 de ani:

Au mai multă libertate – pe măsură ce copiii se apropie de maturitate, devin mai independenți ceea ce le permite femeilor să aibă mai mult timp pentru ele și să se concentreze asupra propriilor pasiuni.

Acceptarea schimbărilor fizice provocate de trecerea timpului – după vârsta de 50 de ani cele mai multe femei învață să își accepte corpul și efectele inevitabile ale îmbătrânirii.

Maturitatea în gândire oferă o mai bună acceptare de sine și astfel mai multă fericire.

Asumarea unor noi riscuri – încrederea în sine dobândită odată cu trecerea anilor le face pe femeile de peste 50 de ani să își asume riscuri pe care nu le-ar fi luat în calcul mai devreme. De exemplu, transformarea unei pasiuni în afacere, renunțarea la un mariaj nefericit sau căutarea unui partener de viață potrivit.

Stabilitatea financiară – în general, stabilitatea financiară crește la un maximum în jurul vârstei de 50 de ani, fapt ce contribuie semnificativ la o viață mai fericită.

Sursa: eva.ro