Directorul unui laborator din Washington a realizat un experiment vizual, prin care a arătat cât de mult contează purtarea măștilor pentru a preveni răspândirea bacteriilor. Pentru experimentul său, Rich a folosit vasele Petri și agar-agar, care interacționează cu picăturile respiratorii, arătând unde și cât a căzut în vas. Bărbatul a interacționat diferit cu bolurile (a vorbit, a râs, a tușit etc.), mai întâi cu mască, și apoi fără ea. Să vedem ce rezultate are experimentul.

Sursă: twizz.ru

Directorul laboratorului de microbiologie clinică Rich Davis a respirat, a cântat, a vorbit, a strănutat și a tușit într-un vas Petri cu agar-agar, inițial cu mască și apoi fără mască. Pe timp de pandemie, tuturor le-a fost cunoscută senzația de purtare a măștilor, dar Rich a vrut să arate efectul adevărat al măștii de protecție.

Bacteriile răspândite fără mască și cu mască

Sursă: twizz.ru

În acest experiment, Rich a strănutat, a tușit, a cântat, a vorbit. De asemenea, bărbatul a testat și cum funcționează asta la diverse distanțe. Și iată rezultatul

Sursă: twizz.ru

Deci, experimentul lui Rich demonstrează că purtarea măștilor în locurile publice este benefică și actuală în perioada pandemiei! Deși în unele țări doar se recomandă ca populația să poarte măști, oricum trebuie să respectăm această regulă, pentru că diferența e vizibilă.

Sursă: twizz.ru