După zeci de picturi prin toată Moldova, stațiile și un perete al școlii din satul natal, Costești, Ialoveni sau șirul de lucrări din „Maria Mirabela”, Alexei Luca a decis să treacă Prutul. Artistul plastic pictează pentru prima dată la Timişoara, pe un perete cu vopsea acrilică, o lucrare ce reflectă Ziua Unirii Basarabiei cu România. 

„Am vrut să reprezint România Mare și sunt zece personaje, adică zece teritorii care au fost unite, băieți și fete care dansează o horă în haine naționale, portul național după regiunea teritoriilor, și crează dansul unirii. Eu dacă sunt din Moldova am vrut să fac o unire, e o temă tare interesantă și am vrut să o redau cumva”, spune Alexei Luca pentru radioTimișoara.ro.

Creația poartă numele de „Dansul Unirii” și este deja în lucru, la Timișoara.

Alexei Luca, este autorul celui mai lung Street Art din Republica Moldova, ce pictat un perete în lungime de aproximativ 400 de metri îmbinând arta vizuală cu lectura şi poezia.

„Acolo sunt reprezentate mai multe poezii, povești, i-am reprezentat pe Ion Creangă, Mihai Eminescu. Lumea să citească poezii prin pictura asta pe care am redat-o acolo”, mai spune Alexei Luca.

Vezi și: Alexei Luca va picta personajele din „Maria Mirabela” pe un perete din Soroca (Foto)

Distribuie articolul: