Tânărul artist Alexei Luca este de neoptrit. După ce a pictat stațiile, biblioteca și școala din satul natal, Costești acesta și-a îndreptat atenția spre Soroca. Alexei va picta acolo personajele dintr-un film pe care cu siguranță l-ai văzut și tu, „Maria Mirabela”. 

Vă mai aduceți aminte de filmul din copilărie? „Maria Mirabela” dacă nu, eu vă aduc aminte. Mă apuc să fac o pictură murală dedicată filmului și celor ce au muncit la el. În timpul apropiat vă voi da mai multe informații și poze din procesul de lucru” scria Alexei Luca pe pagina sa de facebook acum câteva zile, iar azi deja ne-a arătat cum arată schița picturii murale: „Startul picturii murale „Maria Mirabela”. 

Acesta este un proiect organizat de ONG-ul Concordia în parteneriat cu Donaris Vienna Insurance Group cu ocazia săptămânii voluntariatului. 

„Am dat start în Săptămână Voluntariatului celui mai colorat și plin de poveste Proiect de Voluntariat Corporativ din Republica Moldova. Beneficiarii proiectului sunt copii din serviciile Concordia Cosăuți cât și alți vizitatori ai centrului. 

Am ales să pictăm povestea româneasca „Maria Mirabela” pentru a reaminti copiilor de frumoasele opere românești dedicate copiilor. Deoarece este un proiect de voluntariat corporativ la pictarea murală propriu- zisă pe lângă pictoru Alexei Luca  vor participa și angajații companiei,”  au declarat regrezentanții „Concordia”

 

Recent, tânărul  a ilustrat pe un gardul complexului turistic din Costești poveștile din Ion Creangă.

Accesează aici pentru imagini: Un pictor de la noi a ilustrat poveștile lui Creangă pe gardul unui complex turistic din țară (Video)

Distribuie articolul: