Filmul se numește „Emancipation”, cu Will Smith în rol principal, va fi difuzat în cinematografe pe 2 decembrie și va fi ulterior disponibil pe streaming, este unul dintre cele mai așteptate dintre premierele platformei. Regizorul filmului, Antoine Fuqua („Training Day”, „The Equalizer”) s-a bazat pe o poveste plasată în războiul civil american.

Despre ce este „Emancipation”?
Will Smith preia rolul lui Peter, un sclav fugar care trebuie să fugă de vânătorii săi prin mlaștinile înguste ale Louisianei. Obiectivul său va fi să ajungă în Nord, unde se va alătura armatei Uniunii. Un thriller de acțiune-supraviețuire care i-ar putea câștiga actorului recenzii excelente.

Care este mesajul filmului „Emancipatinon”?

Filmul „Emancipatinon” se dorește să fie o reflectare a luptei oamenilor de culoare pentru a învinge sclavia în Statele Unite și dorința lor de a fi liberi. O poveste puternică care poartă responsabilitatea de a reprezenta un întreg grup care a rezistat.

Cel mai „greu” film a lui Will Smith
Pentru actorul Will Smith, acesta a fost fără îndoială cel mai dificil film din întreaga sa carieră. Pe contul său de Instagram, actorul amintește de sânge, sudoare și lacrimi, „la propriu” a adăugat el. Și este că nu doar thrillerul treptat a prezentat dificultățile filmărilor.

Performanța lui Will Smith
S-au spus multe, după prima proiecție care a avut loc cu ușile închise și printre critici, despre șansele lui Will Smith de a obține o nominalizare printre nominalizații pentru cel mai bun actor. Următoarea gală a Premiilor Oscar cu greu lasă însă loc să uităm de controversata ediție anterioară în care, fără îndoială, actorul a fost unul dintre protagoniști. Și, din păcate, nu într-un mod bun.