Anul acesta alege o ținută de Revelion mai specială, iar Prințesa Diana și Jackie Kennedy pot fi inspirația ta. Poartă mănuși lungi sau cum li se mai spune – mănuși  „de operă”. Acum ele pot fi purtate nu doar cu o rochie de seară.


În urmă cu șase luni, în cadrul spectacolelor de toamnă-iarnă, era clar că unul dintre principalele accesorii ale sezonului ar fi mănușile lungi, care se mai numesc și mănuși „de operă”. Atunci ele au fost arătate în colecțiile Lanvin, Jil Sander, Miu Miu și Acne Studios. De obicei, aceste mănuși sunt luate ca un accesoriu de seară, așa că foarte curând vei avea un motiv grozav să le încerci, pentru că Anul Nou este chiar după colț. Iată care e istoria acestor mănuși și cum ar trebui să le porți.  

Inițial, mănușile lungi erau un simbol al purității, modestiei și nobleței. În Europa medievală, acestea erau purtate în principal de reprezentanții Bisericii Catolice sau de enoriași în timpul slujbelor bisericești. Scopul acestora era unul singur: să închidă cât mai mult din pielea goală. Mănușile au devenit mai lungi și mai populare pe măsură ce rochiile cu mâneci scurte au intrat în modă. La evenimentele formale și chiar mai mult, la biserică, mâinile neacoperite erau considerate indecente. Se crede că, în forma lor modernă, mănușile „de operă” au apărut undeva la sfârșitul secolului al XVI-lea. Ele au devenit cu adevărat populare atunci când regina Elisabeta I-a a apărut purtând mănuși lungi albe decorate cu franjuri aurii la una dintre ceremoniile solemne.

De atunci, au devenit o parte integrantă a protocolului oficial și se află în garderoba regalilor și primelor doamne din întreaga lume. Numele „operă” nu este legat de locul în care ar trebui purtate pentru că mănușile deasupra cotului sunt purtate la orice evenimente de seară cu un cod vestimentar strict.


În timpul pandemiei mănușile medicale au devenit al doilea (după măști) articol esențial. Astfel, designerii se străduiesc mereu să regândească chiar și cele mai utilitare lucruri, acest lucru a atins și mănușile și s-au transformat într-un accesoriu de modă.


Se pare că mănușile cu lungimea deasupra cotului sunt o modalitate ușoară de a combina cu ele orice, chiar și cel mai elementar articol. De exemplu, un pulover tricotat și o fustă simplă cu croială dreaptă. Sau o jachetă de puf, pantaloni și pălării sau bonete tricotate (la care s-au adăugat mănuși lungi izolante de Miuccia Prada în colecția Miu Miu).


Ei bine, dacă vrei să impresionezi cu ținuta ta, alege cea mai elegantă rochie și cele mai frumoase mănuși lungi. Când, dacă nu de Anul Nou?

Sursa: bazaar.ru 

Distribuie articolul: