Medicul nutriţionist Virgiliu Stroescu a vorbit în cadrul unei emisiuni TV despre efectele pe care le are cafeaua asupra organismului, dar şi la ce pericole ne supunem.

Potrivit medicului, cafeaua consumată în cantitate mare poate duce la apariţia cancerului de ficat. Totodată, acesta susţine că femeile însărcinate ar trebui să renunţe complet la această băutură, deoarece poate avea efecte devastatoare.

Cea mai prestigioasă revistă medicală americană a publicat un articol, în 2015, după studii îndelungate în care se spune următorul lucru: cafeaua în cantitate mare favorizează cancerul de ficat.

Prin prăjire, boabele dezvoltă 19 substanţe procancerigene. În momentul în care ajung în celule provoacă mutaţii genetice. În cazul gravidelor, cafeaua e şi mai nocivă. Dacă o femeie însărcinată stă la soare şi bea cafea, cofeina poate produce malformaţii fătului”, a explicat cunoscutul doctor.

Medicul susţine că prin prăjire la temperaturi înalte, cafeaua îşi pierde proprietăţile antioxidante. Cel mai sănătos ar fi să înlocuim cafeaua cu ceai, potrivit medicului.

Doctorul nutriţionist Virgiliu Stroescu a fost veterinar, cercetător ştiinţific la Centrul de Medicină Sportivă şi are doctoratul în modificări endocrinologice şi metabolice.

Supranumit şi „apostolul alimentaţiei sănătoase”, doctorul Virgiliu Stroescu a fost medicul nutriţionist al multor componenţi ai Lotului Olimpic Român. Reputaţia sa de nutriţionist a fost confirmată de colaborarea sa cu sportivi români de performanţă.

Sursa: doctorulzilei.ro

Distribuie articolul: