Cu timpul, cuțitele de la blander încep să tocească și parcă nu mai taie la fel. Ajungi la un moment când ești gata deja să renunți la el și să îți procuri altul. Însă nu este nevoie să faci acest lucru, trebuie doar să te poți folosi de un aliment la îndemână în orice bucătărie pentru a le ascuți pe cele vechi.

Cum poți ascuți cuțitele din blender cu boabe de orez

Tot ce trebuie să faci este să pui câteva linguri de orez nefiert în blender și să pornești aparatul, pentru cel mult un minut. Ulterior, vei simți că lamele cuțitelor sunt mai tăioase. Mai mult decât atât, boabele de orez nu se strică și pot fi refolosite în bucătărie.

Acum poți folosi blenderul pentru a face rețete delicioase, cum ar fi un smoothie.

La ce mai poți folosi boabele de orez în gospodărie

Boabele de orez pot fi folosite pentru a salva telefonul mobil scăpat în apă. După ce ștergi dispozitivul de apă, pune-l într-un bol de orez și lasă-l până a doua zi.

Poți folosi orezul pentru a testa dacă uleiul din tigaie este încins. Aruncă două boabe de orez în tigaia cu ulei, iar când acestea încep să sfârâie, înseamnă că uleiul este încins și poți găti.

Ce alimente să nu pui niciodată în blender

Blenderul este unul din aparatele de nelipsit din orice bucătărie, fiind folosit pentru mărunțirea alimentelor, fructe sau legume. Există însă o serie de alimente pe care este bine să nu le pui în blender:

  • frunzele de salată
  • spanac sau rucola
  • legume cu multe fibre
  • boabe de cafea
  • fructe înghețate
  • carne (doar dacă este fiartă)
  • carne cu os
  • roșii uscate

Sursa: libertatea.ro

Foto: weheartit