Curcubeul se asociază cu speranța în bine, așa că nu este de mirare că la începutul pandemiei, odată cu restricțiile apărute pentru siguranța tuturor, acesta a devenit un adevărat simbol. Anume acesta a inspirat-o să-și amintească de ață și croșetă, pe care nu le mai ținuse în mâini de pe băncile școlii. În scurt timp, Alina Reșetnic a înțeles că această îndeletnicire îi aduce atâta satisfacție încât nu s-a mai lăsat de ea. Află povestea eroinei de astăzi, în articolul de mai jos.

Alina Reșetnic are 31 de ani, este mamă a doi copii minunați și are un soț atent și iubitor, care o încurajează și ajută să facă ce îi place mai mult. La începutul pandemiei și-a redescoperit o pasiune mai veche, aproape uitată, care în prezent îi aduce o mare satisfacție.- ața și croșeta.

Lecțiile online, tema pentru acasă și curcubeul…

„Acest hobby l-am descoperit în anul 2020, în perioada primului lockdown, atunci când toată lumea era ușor speriată și în același timp aveau o speranța în curând totul va reveni la normal. Copiii au început orele online și la fiecare live, erau încurajați de profesori să gândească pozitiv, să creeze curcubee din orice (hârtie, pietre, obiecte diferite), astfel încât să păstreze acea mică rază de speranță că totul va fi bine. De aici a început și povestea mea – să încerc să croșetez o păturică copiilor în culorile curcubeului. Am postat-o pe rețelele sociale, după care au urmat numeroase felicitări și încurajări. Copiii mei pur și simplu o adoră!”, dezvăluie meșterița.

Și de-aici a pornit totul….

„Am început să caut și alte idei, precum hăinuțele pentru copii, a doua lucrare fiind o rochiță, tot în culorile curcubeului, pentru nepoțica mea!

Trebuie să recunosc că rezultatul îmi plăcea și mie și am zis că hai să încerc o nouă provocare, destul de îndrăzneață pentru mine, pentru că eu doar în școală am croșetat și de-atunci – niciodată. Am realizat un covor – fiind prima lucrare de acest gen și destul de complicat ca design, l-am desfăcut de câteva ori, dar l-am finisat cu succes!

Lumea a început să mă întrebe dacă mai croșetez și altceva, dacă fac livrări. Eu, de fapt, nu mă gândeam pe-atunci că aș putea continua…, mai era și frica că nu voi reuși, dar mereu am fost încurajată de familia mea, părinți, prieteni: Era suficient să mi se spună „tu chiar ai mîine de aur” și pe mine mă ambiționa și mai mult!

Și uite așa, mi-am cumpărat câteva masterclass-uri, sunt foarte atentă la calitatea firelor pentru că asta mă reprezintă. Fiecare lucrare pe care o realizez, o realizez cu toată dragostea și mă stărui de fiecare dată să o aduc la perfect, dacă pe parcurs observ că undeva am greșit sau am omis ceva – imediat desfac tot și încep din nou. Îmi place să ofer ceea ce aștept să primesc eu – calitate”, menționează handmade artista.

Covorașele croșetate de Alina sunt deosebite

„Mă axez mai mult pe croșetarea covoarelor. M-au susținut și nașii noștri, ei în acea perioadă tocmai își cumpăraseră căsuța lor și m-au rugat să le croșetez câteva covoare. Dar, cu siguranță voi reveni cu alte idei și modele, pentru că mereu îmi place să încerc ceva nou.

O lucrare o finisez în funcție de mărimea ei, dar în medie, dacă e covor, la aproximativ 1000 metri de fir lucrez în jur de 5-7 zile, dacă este vorba de accesorii, hăinuțe, atunci câte 4-6 zile.

Cea mai productivă perioadă am avut-o în perioada sărbătorilor de iarnă, unde am croșetat coșulețe sub diferite forme (cizme, săniuțe, huse pentru sticle). Iar până în prezent am croșetat în jur de 70 de lucrări”, ne povestește meșterița.

„Lucrurile handmade au fost mereu apreciate, au un farmec aparte, sunt deosebite și create cu toată dragostea. Fiecare lucrare, își are începutul, povestea și istoria ei, și chiar dacă am realizat unul și același model de câteva ori, la final ele au arătat diferit, pentru că fiecare din ele au fost personalizate după dorința clienților”, explică EA.

Admirați mai multe lucrări realizate de Alina, în imaginile de mai jos.