În urma unei postări publice a Iuliei Nazaria în Grupul Părinților solidari despre faptul că băiatul ei s-a simțit discriminat la matineul de toamnă la grădiniță, deoarece nu a fost costumat, la fel ca ceilalți copii, a reacționat o bună parte din presă. Părinții de la Grădinița 32, vizată în postare, au trimis la adresa redacției noastre o scrisoare prin care cer dreptul la replică și explică, inclusiv printr-un video, că nu e cazul de scandal public și alte acuzații.

„Venim cu o dezmințire referitor la scandalul inițiat de dna Nazaria împotriva educatoarei și părinților grupei 3 din Grădinița 32. Nimeni din toți părinții care ne umilesc grupa în comentariile la postarea din grup a doamnei Nazaria nu a venit să vadă cu ochii proprii situația din grupă. Nimeni nu știe ce matinee și spectacole deosebite fac copiii noștri. Nimeni nu știe cât de corect sunt educați copiii grupei nr.3. Nimeni nu știe că 26 părinți unanim sunt RECUNOSCĂTORI pentru munca pe care o depune dna Educatoare zi de zi.
Ea muncește de la 7.00 la 19.00, fără dădacă, de luni până vineri. Dumneaei face o muncă enormă cu copiii noștri. Mergem adesea în grupă să o ajutăm să aducă mâncarea sau să supravegheze copiii, având și noi serviciu și familie. Împreună cu alți părinți ajutăm mereu de sărbători la împodobirea sălii pentru copii la festivități, am venit urgent la înlăturarea urgentă a urmărilor calamității din aprilie, când copiii nici nu puteau intra în grupă din cauza crengilor. Aceasta mămică nu a participat niciodată la viața socială a copilului ei. Și lista ar putea continua la nesfârșit.
Credem că mass-media a tăiat mult din discursurile părinților și a favorizat doar partea dumneaei. Aceasta persoană vădit intenționat duce lumea în eroare și oricine va veni în grupa noastră își va da seama ca al ei copil vine cu drag la grădiniță și se distrează ca și toți restul. Atașăm un filmuleț în care vă convingeți că nu doar copilul ei a fost fără costum, iar poza postată de ea este ruptă din context”, se precizează în mesaj.

Despre costumele copiilor, grupul de părinți a precizat: „Costumașele copiilor au fost confecționate cu scopul ca să fie toți egali și ca să nu achitam bani pe costumație la fiecare matineu, ci sa avem unul pentru mai mulți ani. Doamna Nazaria a refuzat acest lucru, ceea ce se vede clar în poză. Nimeni nu a impus-o să poarte sau să confecționeze costum. A FOST DECIZIA EI!”, mai spun părinții grupei 3 din Grădinița 32.
 Contactată de noi să comenteze mesajul, Iulia Nazaria a spus că nu vrea să creeze scandal public și că acuzațiile la adresa ei ar fi calomnii curate.
„Nu e cazul să-și regleze conturile cu mine personal pe seama copiilor. Nu mi-am propus să discreditez pe nimeni. Eu pledez pentru educație egală și conform legilor statului”.