Dacă încă nu ai auzit de Gabriel Clark, atunci acum e momentul potrivit, pentru că videourile lui sunt practic peste tot. Un băiat de 12 ani din Anglia, a reușit să strângă peste 90.000 de euro pentru copiii ucraineni. 

De abia intrat în anii adolescenței, Gabriel a demonstrat nu numai că este talentat, ci și că are o inimă mare. Și-a propus să strângă 5.000 de lire sterline pentru a-i dona copiilor ucraineni, dar a depășit acest prag în o singură zi. Gabriel a devenit viral online luna trecută, când tatăl său, Richard Clark, a cerut oamenilor să urmărească contul de Instagram al fiului său, arătând imagini cu creațiile sale impresionante – inclusiv plăci de tocat, boluri și bețișoare din lemn.

 

Посмотреть эту публикацию в Instagram

 

Публикация от Gabriel River Clark (@clarkie_woodwork)

Pasionat de dulgherie, băiatul a creat din lemn un bol pe care a trasat două linii în culorile steagului Ucrainei. Cu ajutorul acestui obiect a dat startul unei strângeri de fonduri ce i-a depășit toate așteptările, la care au contribuit toți cei care au vrut să ajute ucrainenii, dar și cei care au fost impresionați de gestul băiatului.

 

Посмотреть эту публикацию в Instagram

 

Публикация от Gabriel River Clark (@clarkie_woodwork)

 

Strângerea de fonduri a trecut de 76.000 de lire, adică aproximativ 90.000 de euro. Gestul lui l-a adus în atenția presei din toată lumea, Gabriel bifând deja și câteva apariții la radio și tv, unde a povestit cum a luat naștere ideea sa. 

 

Посмотреть эту публикацию в Instagram

 

Публикация от Gabriel River Clark (@clarkie_woodwork)

„Bolul a fost ușor de făcut, dar a luat ceva timp și acum chiar îmi place ce a ieșit”, a declarat băiatul, mulțumit că strângerea lui de fonduri a ajuns la o sumă la care nu se gândea. În ziua de Paște, toți cei care au contribuit cu bani vor intra într-o tragere la sorți, iar o persoană va intra în posesia „bolului pentru Ucraina”. Mii de oameni s-au înscris deja la tombolă. 

Sursa: BBC

Trăim vremuri grele și îți aducem informații vitale oră de oră. Ajută-ne să rezistăm. Fii alături de jurnalismul de calitate și noi te vom răsplăti cu cele mai noi știri!
Donează pe Patreon ca să putem continua activitatea portalului mediatic ea.md.