Tu ai auzit de scurtmetrajul „Nocturna”? Uite că acum cu siguranță îl vei cunoaște. Filmul este regizat de către tânărul din Moldova, Dima Stoianov și își va avea premiera pe marele ecran al Festivalului Internațional de Film de la Cannes. 

Filmul a fost inclus în colecția Romanian Short Waves 2022, în cadrul secțiunii paralele Short Film Corner. Scurtmetrajul o are în rol principal pe actrița din Moldova Ana Tkacenko.

„Subiectul filmului este despre o mamă care-și caută fiica prin orașul nocturn, telespectatorii neînțelegând dacă fiica ei este sau nu în viață. Până la urmă, privitorul înțelege ce se întâmplă și care este drama acestei femei”, spune Ana Tkacenko pentru #diez.

„Pentru mine acest lucru înseamnă o mare reușită și un mare pas înainte, atât pentru mine, cât și pentru țară. Din mii de filme să fie câteva selectate și prezentate pe marele ecran de Cannes, te motivează și te face să mergi sigur, mai sigur înainte”, adaugă actrița.

Premiera scurtmetrajului „Nocturna” va avea loc în data de 25 mai 2022.

Short Film Corner este conceput ca o piață pentru filmele de scurtmetraj și de aceea participarea nu echivalează cu o selecție în cadrul secțiunilor competitive ale Festivalului de Film de la Cannes.

Cele 12 filme de scurtmetraj selectate pentru ediţia din acest an a programului Romanian Short Waves sunt:

#1. Eu sunt Dorin – Valeriu Andriuță – 24 min.;

#2. When Night meets Dawn – Andreea Borțun – 19 min.;

#3. Şoarecele B – Ioachim Stroe – 18 min.;

#4. Doi fără – Miruna Minculescu – 29 min.;

#5. Graniţe – Sebastian Voinea – 20 min.;

#6. Cory și Wily – Tudor Pojoni – 14 min.;

#7. Winged Fish – Vig Zsombor – 6 min.;

#8. Într-o familie – Theodor Ioniță – 15 min.;

#9. Nocturna – Dima Stoianov – 8 min.;

#10. Vânătoarea de cerbi – Andrei Olănescu – 22 min.;

#11. Planuri de vacanţă – Alexandru Mironescu – 26 min.;

#12. Vin îndată – Cristian Ionuţ Vasilescu – 11 min.

Trăim vremuri grele și îți aducem informații vitale oră de oră. Ajută-ne să rezistăm. Fii alături de jurnalismul de calitate și noi te vom răsplăti cu cele mai noi știri!
Donează pe Patreon ca să putem continua activitatea portalului mediatic ea.md.

Distribuie articolul: