Când episcopul spaniol, Xavier Novell, a demisionat luna trecută, Biserica Romano-Catolică a invocat motive strict personale, fără a intra în detalii, dar mass-media spaniolă relatează, acum, că prelatul s-a îndrăgostit de o femeie care scrie ficțiuni erotice cu nuanțe satanice, scrie BBC.

În 2010, la vârsta de 41 de ani, Xavier Novell a devenit cel mai tânăr episcop din Spania, la Solsona, în regiunea de nord-est a Cataloniei.

El a susținut așa-numita terapie de conversie pentru persoanele gay și a practicat exorcismul.

Văzut ca o stea în ascensiune în Biserica Catolică din Spania, decizia sa de a demisiona, cu aprobarea Vaticanului, a fost o surpriză luna trecută. Se spune că episcopul s-a întâlnit de mai multe ori cu oficiali ai Vaticanului, precum și cu Papa însuși.

Xavier Novell a fost tradițional în remarcile sale despre avort, dar opiniile sale stridente cu privire la homosexualitate și sprijinul deschis pentru independența catalană au fost controversate.

O pagina media din Spania a raportat că fostul preot se îndrăgostise de divorțata Silvia Caballol, psiholog și romancier erotic, și că acum fostul episcop caută un loc de muncă în zona Barcelonei, ca agronom.

Cărțile lui Caballol includ titluri precum „Iadul poftei lui Gabriel” și trilogia „Amnezie”. În una dintre lucrările sale, cititorului îi se promite o călătorie în sadism, nebunie și pofta și o luptă între bine și rău, Dumnezeu și Satana, cu un complot pentru a scutura valorile și credințele religioase ale cuiva.

Situația de acum ridică din nou problema celibatului în cadrul Bisericii. În interviurile anterioare, Xavier Novell a recunoscut că, în tinerețe, s-a îndrăgostit de o fată de 18 ani și că mai târziu și-a dorit să se căsătorească și să aibă copii.

Sursa: bbc.com