Ardeii pot fi umpluți nu doar cu amestec din orez și carne – unul foarte greu și caloric, de altfel. O umplutură pe bază de brânză, cu aromă de busuioc și gust fin și cremos este exact ceea ce-ți trebuie ca să-i uimești pe ai casei sau pe oaspeții care-ți pășesc pragul. Iată rețeta.

Ingrediente:

  • Ardei grași – 8-10 bucăți
  • Brânză (cu procent mai mare de grăsime sau de casă) – 500 gr
  • 3-4 ouă
  • Mozzarella – 150-200 gr
  • Busuioc
  • Piper negru, sare
  • Verdețuri

Cum preparăm:

  1. Curățați ardeii de semințe, spălați-i și uscați-i, apoi coaceți ardeii pe jumătate.
  2. Secționați ardeii grași și umpleți-i cu amestecul de brânză.
  3. Amestecul de brânză se prepară: Brânza de casă (circa 500 gr) se amestecă cu 3-4 ouă ouă, mozzarella – tăiată mărunt, busuioc, sare și piper după gust.
  4. Chipărușii se coc alte 15 minute la foc mediu.
  5. Serviți-i cu smântână și verdeață, dar și multă plăcere!

 

Vezi această postare pe Instagram

 

Сама в шоке😊

O postare distribuită de Мария Андриуцэ (@maria_andriuta) pe