Astăzi, 27 martie, se face un an de când în Republica Moldova a decedat din cauza COVID-19, primul lucrător medical. Ministerul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale al Republicii Moldova a venit astăzi cu un mesaj în memoria tuturor celor răpuși de acest virus.

„Pandemia COVID-19 ne-a răpit mulți oameni dragi, rude, prieteni, cunoscuți. Fiecare pierdere înseamnă un gol imens, rămas în sufletul familiei, a colegilor de lucru, a societății. Timp de un an, lucrătorii medicali au fost în prima linie de luptă cu COVID-19, muncind zi și noapte, fără pauze, departe de familie, pentru a salva cât mai multe vieți.

Și-au dedicat tot timpul și toată energia, ca să ne ofere nouă tuturor un exemplu de curaj, sacrificiu și profesionalism, stând la straja sănătății noastre. Uneori, chiar și cu prețul propriei vieți.

Astăzi, la un an de la decesul primului lucrător medical, toată societatea comemorează eroii în alb. Îi deplângem pe cei care nu au reușit să învingă boala și au plecat la ceruri.

Vom păstra în inimile noastre recunoștința pentru dedicația cu care și-au făcut munca și ne vom aminti cu multă căldură despre calitățile lor profesionale și umane.

Vom purta veșnic vie amintirea lor, a eroilor în alb!

IN MEMORIAM”

Primul lucrător medical din Republica Moldova, răpus de Covid-19, pe 27 martie 2020, a fost Ecaterina Litvinschi. În prezent, această cifră constituie 104 lucrători medicali, în total au decedat 4745 de infectați.

Sursa: Ministerul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale al Republicii Moldova