Încă o pierdere în sistemul medical din Republica Moldova. O asistentă medicală de la Spitalul Clinic Municipal de Boli Contagioase de Copii a decedat din cauza complicațiilor provocate de COVID-19, relatează AGORA.md. Despre asta au anunțat colegii femeii.

„Spitalul Clinic Municipal de Boli Contagioase de Copii, în această luptă crâncenă cu necruțătorul virus COVID-19, a mai pierdut un membru din cohorta asistentelor medicale. Instituția deplânge dispariția doamnei Liudmila Voicu și exprimă sincere condoleanțe familiei, rudelor, colegilor și întregii comunități medicale. Transmitem gânduri de alinare familiei îndoliate în legătură cu pierderea irecuperabilă a Liudmilei Voicu. Dumnezeu s-o odihnească în pace”, a scris administrația instituției pe pagina oficială de Facebook.

De la începutul pandemiei, 101 lucrători medicali au decedat din cauza virusului COVID-19.

Până la 20 martie, în Republica Moldova au fost vaccinate 20.494 de cadre medicale. Sâmbătă, zi de weekend, au fost administrate 270 de doze de ser anti-COVID, informează Ministerul Sănătății. În R. Moldova, aceasta este prima etapă a vaccinării împotriva infecției cu virusul COVID-19. Prioritar, sunt vaccinate cadrele medicale antrenate în lupta cu pandemia.

Foto: Pexels.com