În urmă cu 6 luni, Robert Cadar, intra într-o intervenție chirurgicală extrem de complicată, la limită. Avea să rămână 8 ore pe masa de operație. Medicii i-au extirpat o tumoare ascunsă, care se dezvolta în gâtul și capul său. Avea o formă rară de cancer, cu care sunt diagnosticați 1-2 la sută din oamenii de pe glob. 

A fost o operație complexă. Am pierdut mai mulți mușchi, o parte din os, vena jugulară internă și vreo 7 kilograme în greutate.”  

Acum urmează lecția de viață a unui inginer îndrăgostit de alergare de prin 2014 și cu un diagnostic crunt pus la sfârșitul lui 2016. La jumătate de an distanță de acea operație Robert are la activ vreo nouă concursuri de alergat. Sportul a luptat cu boala, organismul a luptat… Medicii i-au spus că a fost unul dintre motivele pentru care nu s-a răspândit în organism și nu a ajuns la inimă, la plămâni

page

„Pe 9 aprilie am alergat la Cluj Maraton proba de 10 kilometri. Am făcut-o pentru tot personalul spitalului care mi-a oferit șansa să trăiesc. Le mulțumesc chirurgilor care au stat 8 ore în operație și mi-au scos tot ce este rău. Pe mine alergarea mă ajuta și înainte de tumoare și după. Am grijă însă să nu mă epuizez. Am voie la un puls de 180 când alerg, dar încerc să îl țin undeva la 150-160.”

În 2017 a alergat deja 350 de kilometri și nu poate renunța la alergare.

„Medicii sunt șocați că eu alerg. Am alergat un semimaraton la Brașov și doctorii au spus că sfidez legile medicinii. Nu îmi este greu. Unul din medicamentele la care apelez este sportul. Mi-am făcut analizele și sunt curat . Forma aceasta de cancer are șanse mari de recidivă: 80, 90 la sută , dar eu am un psihic foarte tare. Nu am avut gânduri negative.”

Sursa: aimx.ro

Distribuie articolul: